Bedphones: oortelefoontjes voor in bed.

Er zijn drie soorten mensen in deze wereld.

Een eerste soort zijn deze die absolute stilte nodig hebben om slaap te kunnen vatten. Sukkelaars ocharme. Zelfs al horen ze door het open raam een briesje waaien zitten ze in de problemen.

Een tweede soort zijn de mensen die eens ze in bed beland zijn, hun ogen dichtdoen, op hun zij gaan liggen en “vertrokken” zijn. Of het nu onweert, de buren aan het rampetampen zijn of een baby zijn kaken wijdt openzet, het maakt hen allemaal niet uit.

Een laatste soort – en daar behoor ik toe – zijn de mensen die een muziekje, een deuntje, een audioboek, een “deep sleep meditation” CD’tje of wat dan ook nodig hebben om vlotjes in dromenland te belanden.

Soortgenoten zullen beamen dat dit ongelooflijk irritante situaties kan opleveren als je het bed moet delen met een species van hogervernoemde soort 1 (absolute stilte). En dat niet alleen. Met een koptelefoon gaan slapen is één zaak, maar ermee in slaap vallen is iets heel anders. Draai je maar eens om, of leg je op je zij en het ding lijkt je oren wel half te doorboren. Het is me bovendien al vaker overkomen dat het Sony label van mijn oortelefoontjes in mijn wang stond gegraveerd toen ik ‘s morgens wakker werd.

Maar, beste vrienden, ik heb hiervoor een oplossing gevonden: ik kocht me een paar Bedphones!

Bedphones is een ultradun koptelefoontje speciaal ontworpen om mee te kunnen slapen. Je kan de met schuim bedekte speakertjes die vlak tegen je oren liggen nauwelijks voelen. Ze zijn dan ook maar enkele millimeters dik. De oorhaakjes bestaan uit kneedbaar materiaal en passen dan ook perfect. (Tenzij je grootgeschapen bent). Bedphones zijn compatibel met alle apparaten die uitgerust zijn met een standaard koptelefoon plug.


Er is zelfs een Bedphones app. die het scherm van je Android telefoon kan veranderen in een gigantische play / pause knop. Handig, want je wil toch niet zitten sukkelen in “den donker”. Deze app. kan bovendien in smart mode ‘meten’ hoeveel je beweegt en de muziek volledig automatisch uitschakelen wanneer je in slaap valt. Handig, want ik ben al meermaals in slaap gedommeld om dan een uur later wakker te worden Metallica-gebonk in mijn oortjes.

Verwacht niet dat deze kleine Bedphones het beste Bose-geluid evenaren. Begrijp me niet verkeerd, het geluid is méér dan O.K. Meer hoeft dat ook niet te zijn voor zulke omstandigheden.

Het ideale kerstgeschenk (tested.be, altijd vooruit denkend), Je kan ze het goedkoopst via Amazon bestellen.

Nighty!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *