Beste Smartphone van het moment: Samsung Galaxy SII

Lees snel onze review en rep je daarna naar de winkel!

Als je nog niet gehoord hebt van de Samsung Galaxy S II ben je oftewel van een andere planeet oftewel een die-hard iPhone freak. Samsung had grootse ambities met deze Android smartphone die dunner, lichter, sneller en makkelijker in gebruik zou zijn dan zijn voorganger.

Waarom deze smartphone ook daadwerkelijk een absoluut schot in de roos is lees je hieronder.

De Samsung Galaxy S II is 8.5mm dun. Daarmee is hij niet het dunste toestel van de markt dat ongeveer 7.7mm dun is…maarwie maalt er om die millimeter? Bovendien – en dit is ons inziens zeker zo belangrijk – door de afgeronde zijkanten, ligt het toestel van Samsung veel beter in de hand dan gelijk welk concurrerend toestel.

De Galaxy S II is gemaakt uit plastiek, maar toch oogt hij uiterst duurzaam. Hem meenemen in de moshpit van één of ander punkrockconcert zouden we thans niet aanbevelen. De achterkant heeft een stijlvolle (krasvrije) textuur, de voorkant waarin enkele knoppen en een camera verwerkt zijn bestaat quasi volledig uit glas. Wat hierbij vooral opvalt is dat in vergelijking met andere smartphones het scherm van de Galaxy S II veel beter bestand lijkt tegen vingerafdrukken of andere smurrie.

Over het 4.3” scherm van de Galaxy S II kunnen we alleen maar lovende dingen zeggen. Een resolutie van “slechts” 800×480 maar een hoge contrast ratio, prachtige kleuren, zwart is écht wel zwart en die kijkhoek… dat hebben we nog nooit gezien! Samsung heeft natuurlijk heel wat ervaring in huis op het vlak van displays. Het Super AMOLED Plus panel dat in deze Galaxy steekt zorgt er absoluut voor dat de concurrentie op een hoopje gespeeld wordt. Moeten we nog zeggen dat de S II met zijn groots 4.3” scherm zelfs de iPhone 4 in verlegenheid brengt?

Ondanks zijn groter scherm, kan je met de Galaxy S II even lang werken dan met andere Android toestellen. Je kan er op tellen dat een Galaxy met volle batterij een drietal dagen lang zeker niet in de steek zal laten. Doe je veel processor-intensieve activiteiten zoals HD video’s bekijken, filmen, … zal dit de eerder genoemde termijn uiteraard wat inkorten.

Zoals voor elke smartphone, geldt ook voor de Galaxy S II dat de ingebouwde speaker niet echt de grootste troef is. Smartphones hebben het nu eenmaal moeilijk om diepe baslijnen op een deftige manier weer te geven. Jammer, net nu we volledig in de dubstep scene zijn beland dankzij Jo Vandermeeren. Gelukkig zijn de oortjes die Samsung met dit toestel meelevert meer dan degelijk.

En de camera? Alweer iets waar de Galaxy S II de concurrentie verstomd doet staan! Samsung rustte dit toestel aan de voorkant uit met een 8MP camera, de achterkant is voorzien van een 2MP camera. Let wel, de megapixels zeggen lang niet alles, dus laat je nooit enkel en alleen daardoor verleiden bij de aankoop van een toestel. Je kan met één knop deresolutie, ISO, scene, witbalans, contrast en tal van andere instellingen aanpassen, maar zelfs al laat je dat allemaal links liggen dan nog zullen je foto’s verbluffend zijn. Dit ding produceert gedetailleerde foto’s en zelfs bij hoge resoluties krijg je scherpe beelden. Wat ons betreft veruit de beste smartphone camera sensor op de markt. Foto’s maken met tegenlicht of hoog contrast, daar heeft dit toestel het iets moeilijker mee.

Foto getrokken met onze Samsung Galaxy S II:

Foto gemaakt met Samsung Galaxy S II

Wat we vooral beter vinden bij dit toestel in vergelijking met de iPhone is het gemak om scherpe foto’s te maken. Waar dit bij de Galaxy eerder point & shoot is, moet je met de iPhone toch wel even alles stevig stilhouden wil je ietwat deftige foto’s maken. Zowel om foto’s te maken als om te filmen is de Galaxy namelijk extreem snel.

Dit brengt ons bij het video gedeelte. Ook hier scherpe en vloeiende beelden, zelfs in 1080p. Ook al beweeg je vrij snel met de camera, dan blijft alles toch duidelijk, vloeiend en scherp. Ga niet langs de autostrade staan om een voorbijrazende wagen te filmen. Dat gaat problemen opleveren. Wil je professionele foto’s of filmpjes maken, dan zal dat met de Galaxy niet lukken. Ben je op zoek naar een smartphone diz goede foto’s en toffe HD filmpjes aflevert? Dan is deze Galaxy je beste keuze.

Wat tenslotte top is: je kan enorm snel een foto maken of beginnen filmen of zelfs switchen tussen beiden. Je zatte vrienden die het moonen niet kunnen laten wezen gewaarschuwd! We dagen je uit een toestel te zoeken dat het sneller doet.

De snelheid waarmee deze Galaxy zich door menu’s en toepassingen worstelt is eveneens fenomenaal. Wil je benchmarks? Forget it. Dit is de krachtigste smartphone die we tot dusver in onze handen geduwd kregen.

En er is zoveel meer…

  • Uiterst handige Interface en top gebruiksgemak. Vanuit je contact lijst bellen (naar rechts schuiven) of berichten sturen (naar links schuiven) is kinderspel.
  • Fantastische browser die sites weergeeft zoals ze bedoeld zijn.
  • Slimme features zoals een mute functie als je de Galaxy met scherm naar beneden plaatst
  • Meer slimme features, zoals inzoomen op je foto’s door je Galaxy te kantelen
  • Snel typen via een fantastisch ‘onscreen’ keyboard.

En er is nog zoveel meer… Smartphone kopen? HAAST U NAAR DE WINKEL voor een Samsung Galaxy S II en ontdek het zelf.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *