De beste home cinema projector: Panasonic PT-AE4000

Als je op zoek bent naar een redelijk betaalbare home theater projector – eentje die er cool uitziet, met fantastische kleurenweergave, gedetailleerde schaduwen, een helder beeld en bovenal eentje die zwart ook projecteert als zwart, dan zoek je naar de Panasonic PT-AE4000 projector.

Lees hieronder waarom je met deze PT-AE400 waar voor je geld krijgt:

De Panasonic PT-AE4000 zit vol snufjes. Hij heeft een gemotoriseerde 2:1 zoom lens ingebouwd, wat zorgt voor een enorme flexibiliteit qua plaatsing. Bovendien heeft het toestel een ‘Lens Memory’ functie, handig voor het vermijden van de zogenaamde zwarte balken bij het bekijken van films in “Cinemascope” formaat – of 2.35:1.

Een van de meest in het oog springende verbeteringen is de helderheid in ‘best mode’.

We willen bij deze Panasonic bedanken voor deze verbeterde helderheid. Dankzij deze verbetering kan je deze projector nu makkelijk gebruiken in niet verduisterde ruimtes, en dat zelfs met een groot scherm. Al moeten we er hier bijvertellen dat andere merken zoals Epson op dit vlak nog beter scoren. Maar bij een projector gaat het om zoveel meer en niet alleen om helderheid!

Om het over de kleuren en het beeld te hebben: De kleuren zien er Рbijna in alle omstandigheden Р̩cht goed uit. Bovendien is de kleurweergave juist (wat lichtgroen is wordt ook lichtgroen weergegeven). Algemeen genomen presteert de Panasonic uitmuntend bij weergave van heldere beelden. Bij ons weten zijn er ook geen projectoren in dit prijssegment die donkere sc̬nes zo goed weergeven als de PT-AE4000. Een belangrijk kenmerk, want hoeveel donkere sc̬nes zitten er gemiddeld in een film? Veeeel!

Waarom je deze projector moet kopen?

  • Goedkoop in vergelijking met de concurrentie
  • Uitstekend zwartniveau voor deze prijscategorie
  • Mooi scherp beeld
  • Sprankelend beeld met perfecte weergave van licht- en schaduwdetails
  • Mooie kleurweergave van huid, wat niet altijd evident is bij projectoren
  • Flexibel op te stellen
  • Lens Memory functie
  • Makkelijk in gebruik. Goede instellingen, dus werkt naar behoren “out of the box”
  • Volledige ondersteuning voor HDMI 1.3b met 24 fps, Deep Color, CEC…

De specificaties van dit toestel in één zin? Let’s try… De PT-AE4000 is een 3LCD projector met een 1080p (1920×1090) resolutie, die beelden op de muur schiet met een helderheid van 1600 lumens en een contrastwaarde van 100,000:1 uitgerust met een 2:1 gemotoriseerde Zoom lens, waarvan de lamp zo’n 2000 uur op volledige kracht je vriend zal zijn bij het bekijken van menige topfilm.

Wat een fantastische projector door zo’n bedrag. Online koop je hem voor minder dan €1800, een prijs die op de scheidingslijn ligt tussen entry level en het hogere segment. In alle geval, qua functies en kwaliteit valt deze projector in het hogere segment.

Alweer een concurrent bij voor Kinepolis!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *