De Logitech G27 test. Volledige review van ‘ons’ beste racestuur.

Ik sta op het punt om een racestuur aan te schaffen, maar welke moet ik hebben?
Een vraag die ons al veel gesteld is, maar we tot dusver niet konden beantwoorden. Vandaag liggen de kaarten anders… Lees er alles over in onderstaand artikel.

Nu ook wij eindelijk GT5 op onze PlayStation 3  kunnen spelen vonden we het tijd om onze  vorige 3 racestuurtjes samen met de zuignappen die er nog aanhingen in het containerpark te dumpen. Dit ultieme spel moest op een ultieme manier gespeeld worden. Wij dus op zoek naar het ultieme racestuur. De ultieme versnellingspoke. De ultieme pedalen.

Wat we tegengekomen zijn? Veel! Van bucht uit den Aldi tot setjes van fabrikanten als Fanatic of Frex, setjes waarvoor je diep in de beugel moet tasten. We spreken hier over budgetten van boven de 1000 €. Wij zochten een stuur/poke/pedalen van hoge kwaliteit, dat een realistische rijervaring geeft, met goede force feedback, waar we (meer dan) deftig mee kunnen racen en dat dan nog eens betaalbaar is ook.

Wij vonden de Logitech G27.

Als je een raceset aankoopt wil je geen plastieken wieltje in handen (zoals bij de Wii) of pedaaltjes die reageren als een spons die je indrukt.
Je wil degelijk materiaal. Logitech G27 biedt dit. Een zwaar aluminium wiel bekleed met echt leer, een stevige versnellingspoke en pedalen van “stainless steel” (mooi woord). Kortom, het voelt allemaal behoorlijk zwaar aan en ziet er helemaal te gek uit.

Een paar belangrijke redenen waarom we dit stuur verkozen boven een hele reeks anderen:

  • De pedalen kunnen aangepast worden en naar links of rechts verschuiven. Heel handig want iedereen heeft andere voeten.
  • De pedalen geven heel goede feedback en hebben allen een perfecte weerstand. Zo geeft de rem bijvoorbeeld veel meer weerstand, net zoals in een echte wagen.
  • De poke in H-patroon  heeft 6 versnellingen én een achteruit. Ongelooflijk handig als je weer es tegen het muurtje geparkeerd staat!
  • Het schakelgevoel is in vergelijking met andere merken waar je in boter lijkt te roeren echt goed. Helaas kan je niet meer sequentieel schakelen zoals bij de voorganger (G25).
  • Alles is voorzien om dit ding stevig te installeren. Je wil toch niet dat je je pedalen wegduwt of je stuurtje meedraait wanneer je de bocht in sjeest…
  • Het stuur is echt van topkwaliteit. Er zit geen speling op, kan 900° draaien, beweegt heel vloeiend, hapert niet en voelt lekker aangenaam in de hand.
  • De force feedback is écht krachtig en uitzonderlijk stil. De techniek die hier achter steekt gaan we je besparen. Alleszins zijn ze er bij Logitech in geslaagd om gripverlies, gewichtsverplaatsing en weggevoel op een soepele en uiterst precieze wijze te simuleren.
  • Een hele reeks (6 op het stuur en 6 op de versnellingspoke) programmeerbare knoppen + D-pad stelden ons in staat het ding volledig naar onze hand te zetten.

Deze set is geschikt voor PC en PS3. Wel jammer dat ie niet bruikbaar is voor alle platforms.

Last but not least. De G27 is perfect geschikt en compatibel met de Playseat racestoel. Daarop monteren we hem deze week. Lees er waarschijnlijk alles over in een volgend artikel.

Voor de volledigheid. Deze set is geschikt voor PC, PS2 en PS3. Wel jammer dat ie niet bruikbaar is voor alle platforms.

GAAS GEBEN!

  

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *