FlipBelt Zipper: minimalistische sportriem met maximale opslagcapaciteit.

Ik heb een heuptas altijd één van de meest nerdy items in mijn garderobe beschouwd. Laat staan dat je als hardloper voor de dag komt met zo’n bombastische heuptas. Heuptassen doen je wat mij betreft ook meestal dik uitzien. Gestroomlijnd ziet het er alvast niet uit.

De FlipBelt Zipper echter is een sportriem met focus op een minimalistisch ontwerp, maximaal comfort en je kan er toch veel in kwijt!

Dat maakt wat mij betreft de FlipBelt een onmisbaar hardloopaccessoire, maar ook andere sportievelingen of zelfs wandelaars (als reistasje) zullen aan deze riem veel plezier beleven.

Dankzij zijn slanke ontwerp is de FlipBelt eigenlijk virtueel onzichtbaar. Ideaal dus voor hardlopers die gekletter in hun zakken alsook een kolossale heuptas rond hun buik willen vermijden.

Waarom is de FlipBelt een hebbeding?

Het design is licht, vlak en strak. Zoals reeds aangehaald, je kan je belangrijkste spullen meenemen zonder dat het opvalt en zonder dat het iets weegt. Met zijn 70 gr. is de riem haast gewichtloos. Het oog wil ook wat, de FlipBelt Zipper ziet er gewoon goed uit.

De FlipBelt zit comfortabel rond je lichaam. De riem is elastisch en als je de juiste maat kiest, zit deze strak tegen je lichaam. Strak genoeg om perfect op zijn plaats (rond de heupen) te blijven, maar ook niet te strak zodat je bloedsomloop er moet onder lijden. Door het ontwerp van de riem zonder gespen en met platte naden, heb ik ook totaal geen last van irritaties doordat het ding schuurt of wat dan ook. Ik draag hem het liefst boven mijn kleding, zodat ik hem niet te vaak moet wassen.  Onder de kleding is echter perfect mogelijk: het materiaal voelt zeer zacht aan en voert lichaamszweet goed af. Hij droogt na het zweten (of na een sessie in de regen) behoorlijk snel op, wat ik toch wel aangenaam vind, gezien ons klimaat. Hieraan gelinkt wel even meegeven dat de FlipBelt niet waterdicht is. Het materiaal waaruit de riem is vervaardigd, kan wel gewoon gewassen worden in de wasmachine.

Ondanks zijn minimalistisch design, biedt de FlipBelt Zipper veel ruimte. Je sleutels, identiteitskaart, cash, energy bars/gels, je smartphone,.. je kan het moeiteloos meenemen. De FlipBelt Zipper is voorzien van diverse “sleuven” waarin je je spullen kwijt kan. In het begin maakte ik me wat zorgen en vroeg ik me af ik onderweg niets zou kwijtspelen, maar het systeem blijkt perfect te werken. Het fijne elastische ontwerp zorgt ervoor dat alles perfect op zijn plaats blijft en niet stuitert tijdens je inspanningen.  Ik begrijp nu ook het grote voordeel van deze steekzakjes: alles wat je tijdens je run zou kunnen nodig hebben is veel vlotter bereikbaar. Doordat er meerdere zakjes zijn, blijft alles goed georganiseerd. Toch bezorgd? Geen probleem, de FlipBelt Zipper is in tegenstelling tot de gewone FlipBelt uitgerust met 1 sleuf/zakje voorzien van een ritssluiting. Hierin kan je je meest waardevolle spullen of hetgeen je niet nodig zal hebben tijdens je run in kwijt. Je sleutels kan je bevestigen aan een haakje dat voorzien is bij een van de beschikbare sleufjes. Ik wil het nog even hebben over de beschikbare ruimte. De FlipBelt Zipper is ook breder dan de FlipBelt en biedt ruimte aan bijvoorbeeld grotere smartphones. Een ipad zal niet lukken, maar een iPhone 7 plus bijvoorbeeld, past er perfect in. Een flesje water zou ook wel lukken, maar ik denk dat dat niet echt de bedoeling is… ik heb het nooit geprobeerd.

Zoals hierboven aangegeven heeft de FlipBelt zipper geen gesp. Er is geen systeem om de riem open/dicht te doen. Dat heeft veel voordelen. Persoonlijk heb ik er geen probleem mee, maar ik kan me indenken dat sommigen het een nadeel vinden dat je hem moet aantrekken (zoals je een broek zou aantrekken) om hem te bevestigen.  Het afwezig zijn van een gesp brengt ook met zich mee dat de FlipBelt Zipper niet verstelbaar is. De juiste maat kopen is dus de boodschap! De FlipBelt wordt geleverd in 7 maten, van XXS tot XXL. De maat is dus niet instelbaar, waardoor het belangrijk is de juiste maat te kiezen zodat je riem comfortabel zit en blijft zitten waar hij hoort. De maattabel die FlipBelt opgeeft waarbij je je baseert op je heupomtrek, is overigens ideaal om je selectie te maken. Ik heb een smalle taille van 87 cm en de S versie zit mij als gegoten. Er is een FlipBelt Zipper voor dik en dun:

70 cm t/m 78 cm (XXS), 79 cm t/m 83 cm (XS), 84 cm t/m 89 cm (S), 90 cm t/m 96 cm (M), 97 cm t/m 104 cm (L), 105 cm t/m 119 cm (XL), 120 cm t/m 162 cm (XXL).

Voila, hierbij denk ik dat ik zowat alles heb aangehaald. Al veel meer dan ik kon vermoeden toen ik aan het artikel begon. Want hoe je het ook draait of keert, eigenlijk spreken we hier gewoon over een elastisch lapje stof met opslagcapaciteit. Vanuit dat aspect bekeken, vond ik de prijs van 37.50 euro dan ook best stevig. Eerlijk, ik twijfelde bij aanschaf even. Die twijfels zijn ondertussen volledig “weggelopen”.  Ik en mijn FlipBelt Zipper, wij zijn één!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *