welke koptelefoon kopen?

Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou meemaken

Waar we vroeger in een aangename sfeer werkten, zijn we verzeild geraakt in een situatie waarin iedereen achter zijn pc’tje zit met een koptelefoon op z’n kop! Stel u voor: een serie als het eiland, maar waar niemand met elkaar praat, en iedereen zo’n ding op z’n kop heeft. BOEIEND! En dat in een marketingafdeling, waar ideeën, brainstormsessies, creativiteit, …hoogtij zouden moeten vieren. Kan jij het vatten?

Deze maatregel kwam er thans, naast vele anderen om de sfeer te bevorderen. Het hoeft niet gezegd dat het fantastisch gaat met onze divisie.

Enfin, deze situatie stelde me wel in staat een vergelijkende test uit te voeren tussen alle koptelefoons die in omloop zijn.

Beste: Bose On Ear Phones => 180 €

We moeten concluderen dat Bose veruit het beste materiaal aflevert. Je moet hiervoor wel even in de buidel tasten.
Maar kan je genieten van perfectie, dan heb je dat er zeker voor over. Het ding ziet er duur uit – lees het ziet en voelt duurzaam aan -, blijft erg comfortabel op de oren en het hoofd zitten, zelfs bij lange luister sessies. Het geluid is echt van een uitzonderlijke kwaliteit. We vinden niet enkel een rijke bas-klank terug, maar daarnaast zijn alle geluidsfrequenties mooi gedefinieerd. Dit resulteert in een zeer helder en natuurlijk algemeen geluid.

De On Ear Phones zijn ook Easy In The Pants. Hiermee bedoelen we, makkelijk op te plooien, ideaal voor iemand die vaak on-the-move is. Ook isoleert ie goed langs 2 kanten: Je hebt geen last van omgevingsgeluiden, maar tegelijkertijd stoor je ook je medemens niet die van de rust wil genieten.

Beste prijs/kwaliteit: iFrogz Toxic Earpolution => 25 €

Algemeen genomen is de iFrogz CS40 koptelefoon de ideale keuze wanner zowel prijs & kwaliteit belangrijk zijn. De CS40 is comfortabel (het lijkt wel alsof je kussentjes op je oren hebt), compact en behoorlijk stijlvol.

Wat de geluidskwaliteit betreft – toch wel een belangrijk aspect van een koptelefoon – kunnen we zeggen dat de CS40 voor zijn 25 € de verwachtingen overtreft.

Toegegeven, de bassen zijn vrij dominant en de treble lijkt het moeilijk te hebben om hierin zijn weg te vinden, maar we hebben niet allemaal de oren van een DJ, nietwaar?

Ook leuk voor op den bureau. De oorkussens zijn goed geïsoleerd, dus anderen hebben geen last van jou muziek. Handig als je bijvoorbeeld een die hard “schlager”-fan bent en je jezelf niet al te belachelijk wil maken.

Coolste (en goed): WESC bongo Multi/Black => 85 €

In het huidige straatbeeld kan je de koptelefoons nauwelijks nog wegdenken. Het is een soort mode-accessoire geworden. Ze moeten dus niet alleen goed klinken maar er ook goed uitzien.

Op beide fronten scoort WESC (WeAreTheSuperlativeConspiracy) bijzonder goed. Over smaken valt natuurlijk niet te twisten, toch kwam de WESC Bongo unaniem als hipste uit de test.

Dit gezegd zijnde, als je iets wil dat er goed uitziet, dat degelijke bassen voortbrengt en degelijke heldere tonen, dan is dit iets voor jou. We moeten wel melden dat als je dit ding lang ophebt, je oren wel eens kunnen beginnen gloeien.

Slechtste: SkullCandy Icon/Recruit => 25 €

Aan deze SkullCandy zullen we onze tijd niet verspillen. De gratis koptelefoontjes die je gratis in het vliegtuig aangeboden krijgt produceren een beter geluid.
Deze koptelefoon lijkt vooral bij Walen in de smaak te vallen.

Voilà, stof genoeg om het voor jou geschikte koptelefoontje aan te schaffen.
Succes.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *