Review. Olympus LS-20M recorder: Perfect geluid in een HD video sausje

De Olympus LS-20M recorder met Full HD video-functie. Samengevat: Een pocket camcorder met de focus op perfect geluid in een HD video sausje. Meenemen naar de Pukkelpopweide die handel!

Geruime tijd dachten we dat er ooit wel eens een Flip op de markt zou komen die de talloze concertjes waarmee onze weekends gevuld zijn perfect zou kunnen vastleggen. Net toen maakte Cisco bekend dat het zou stoppen met de productie van de Flip Camcorder. Eerlijk gezegd, we hadden het even moeilijk.

Vorige vrijdag nog, tijdens het (trouwens uitstekende) concert van Moby in de Botanique zagen we tal van fans enthousiast kiekjes nemen met hun iPhone. Anderen hielden de handjes wat langer in de lucht en filmden als het ware een helen delen van het concert.

Uiterst benieuwd en wild-enthousiast over de ongelooflijk sterke live-versies die Moby ons voorschotelde, schuimden we de dagen erna het web af, op zoek naar audio & videomateriaal.

Over de kwaliteit van het geposte materiaal kunnen we kort zijn: voor 95% erbarmelijk.

Laat dit a.u.b. dankzij de Olympus LS-20M verleden tijd zijn. In P-magazine lazen we over de LS-20M het volgende: “de schrik van Chokri”. En dat is het ook.

We zullen wederom niet de techneut uithangen, maar dit moet ons even van het hart: Met de Olympus LS-20M kan je high-definition audio-opnamen maken in niet-gecomprimeerd 96-kHz/24-bit lineair PCM-formaat (of in MP3) en dit in combinatie met een 1080p Full HD filmfunctie. De video wordt in MPEG-4 AVC/H.264 codes opgeslagen. Voor Jan en alleman: Dit ding in pocketformaat heb je nodig om perfecte liveopnames te maken. Dit hoeft natuurlijk niet altijd perse een concert te zijn. Ook voor de communie van uw kinderen, het trouwfeest van uw suikertante, de begrafenis van een overreden hert, of gelijk welk ander event waar je niet wil liggen sleuren met een professionele camcorder, lijkt ons de Olympus LS-20M je ideale partner.

Deze kleine camcorder (134.7 x 62.8 x 18.2 mm) , die als het ware in je onderbroek past, is uitgerust met een 2″ LCD scherm. Onder dit schermpje bevindt zich nog een tweede kleinere 1.4″ LCD die gegevens als tijd, geluidsniveau, batterij, .. weergeeft. Daarnaast beschikt de camera over een auto focus lens en een 4x digitale zoom om ervoor te zorgen dat je wat creativiteit aan je opnames kan toevoegen.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, biedt dit toestel nog een aantal “Magic Movie” settings zoals Rock, Sketch, Pinhole en Pop, om uw filmpjes wat extra te kruiden. Dit had voor ons niet gehoeven, lieve vrienden van Olympus, maar toch bedankt voor de moeite.

Wat ons verder nog boeide aan dit toestel:

Het geluid blijft onvervormd en puur ook wanneer er veel wind of ruis in de omgeving is.
De video-opnames blijven goed zelfs al ben je in een donkere omgeving

Het enige dat wij wat minder vinden is dat dit toestelletje geleverd wordt met een standaard SD kaart van 2GB. Dat had voor dezelfde prijs iets meer mogen zijn.

Chokri here we come!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *