Tefal RE 6000 Gourmet: voor u getest tijdens Oudjaar

Jarenlang meenden wij over een goed gourmet-toestel te beschikken. Af en toe de vingers verbranden aan de steeltjes van de pannetjes, het vlees in het midden van de bakplaat positioneren om het goed te laten bakken, de verlengkabel uit de garage halen om het ding aan te sluiten, …. Wij dachten, dat hoort er gewoon allemaal bij!

Tot wij bij oudjaar gasten met kennis van zaken uitnodigden. Zij brachten dan ook hun eigen gourmettoestel mee: de Tefal RE 6000. De naam klinkt alvast alsof het de Rolls Royce van de gourmettoestellen.

Het was een gezellige en zatte bedoening! Ondanks alles konden we met de RE 6000 makkelijk en snel ons eigen potje koken en dat met z’n 8-en tegelijk. Het vlees op de grill bakte mooi bruin, bleef lekker mals en bakte perfect. Ook dat van mij, en ik kan niet koken en was volledig kanarie. Misschien werd ik gered door de anti-aanbaklaag en de warmte-indicator die het startschot geeft wanneer er kan gebakken worden.

Tefal RE6000. Afgebeeld vlees en groenten zijn louter ter illustratie en worden niet geleverd bij het toestel.

De pannetjes om kaas te racletten deden ook hun werk al ging het niet altijd héél snel om de kaas gesmolten te krijgen. Maar dat is naar het schijnt zo met alle gelijksoortige toestellen. Trouwens, gourmet is genieten, dus dat mag toch wel allemaal een beetje op het gemak.

Rest ons nog te vertellen dat het ding niet alleen doet wat het moet doen, het ziet er ook nog eens stevig en leuk uit.

Het enige negatieve aspect kwam naar boven bij het afwassen, een tijdrovende zaak als je het grondig wilt doen. De bakplaat en pannetjes mogen weliswaar in de vaatwasmachine, maar wie gaat er nu met zijn Rolls naar de carwash?

Enfin, na de kater stapten we naar Vandenborre en kochten ons voor 89€ hetzelfde toestel. Bij ons komt er alleen nog een tefal op tafel.

We geven jou hetzelfde advies.

ps. vlees en groenten op de afbeelding zijn louter ter illustratie en worden niet bij het product meegeleverd.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *