Test: Appelschiller, een must voor in uw keuken

Al heel mijn leven eet ik geen appels of ander fruit tenzij het kant en klaar voorgeschoteld wordt. Vroeger nam mijn mama die taak voor haar rekening. Vandaag zorgt mijn vriendin hiervoor, maar schillen om ervoor te zorgen dat ik een voldoende dagelijkse portie fruit naar binnen kan spelen gaat haar toch wat te ver.

Ik ben er enerzijds op gebrand om voldoende fruit te eten, anderszijds heb ik er van nature uit een hekel aan om tijd te maken om het fruit consumptieklaar te maken. Ik heb een tijdje de fameuze potten met voorgeschild en gesneden fruit uit het warenhuis geprobeerd maar dat leek enorm nefast voor mijn suikerspiegel.

Voor het publiceren van dit artikel dacht ik “een appelschiller” wie heeft daar nu een boodschap aan? Iedereen zal wel weten dat er appelschillers bestaan. Dat is ook zo dacht ik toen, maar hoeveel mensen ken ik die er ook effectief een hebben? En hoeveel mensen ken ik die ook alles netjes moeten voorgeschoteld krijgen? Heel veel dacht ik toen, het zit alleszins in de familie.

Omdat ik als mede oprichter van tested.be, dé site met hebbedingen om uw leven te vergemakkelijken, toch enige maatschappelijke verantwoordelijkheid draag, besloot ik dan ook een sensibiliseringscampagne te lanceren voor de appelschiller. Er zijn veel soorten appelschillers, ons onderzoek bracht ons uiteraard weer bij de beste aankoop.

Ze lijken dan misschien wel sterk op elkaar, maar de ene appelschiller is de andere niet. We testten eerst een goedkoper model met alle gevolgen van dien.

De appelschiller die wij aanbevelen is echter een fantastisch toestel dat niet alleen de appels schilt maar er ook nog eens het klokhuis uit verwijdert en de zaak in plakjes snijdt. Beter, sneller en sterker dan mijn moeder of vriendin ooit hebben kunnen realiseren.

Werkwijze? Dit exemplaar bevestig je met een schroef op je werkblad. Je prikt er een appel aan. Je draait aan de hendel. En in enkele seconden is je appel geschild en het klokhuis eruit gehaald.

Voor ik het vergeet te vermelden. Deze schiller is geschikt voor appels in het algemeen. Dus ook aardappels (of aardappelen?) vallen in deze categorie.

Het ding lijkt eerder een toestel dat je kan terugvinden op de werkbank van een vergeten schuur van wijlen je overgrootvader of andere oud-strijder.

Ik dacht dan ook dat het totaal niet ging passen in het strakke interieur thuis. Tot iemand me erop wees wat voor een coole vintage appelschiller ik wel niet in mijn keuken had. Sindsien is de appelschiller het pronkstuk in mijn keuken.

De appelschiller. Een must voor uw keuken. Een feest voor elk gezin. Een item dat u veel tijd gaat besparen. En tijd is het kostbaarste wat je in het leven ter beschikking krijgt… denk daar maar eens over na!

Bestel de appelschiller hier! Voor een 50-tal euro kan je je toch niet laten kennen zeker?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *