Test van racestoelen: Playseat A1GP racestoel is onze keuze.

Hoogtijd dat Ayrton Senna een ware opvolger kent? Leer de kneepjes van het vak in de A1GP racestoel van Playseat.

Daar zaten we dan Gran Turismo te spelen. Onze eerste races met een ‘kaske’ (red. Joystick) in ons handen konden we vergelijken met jezelf proberen te bevredigen met je minst goede hand. Wat later, uitgerust met een heus racestuur inclusief pedalen en versnellingspoke (zie hier) ging het al heel wat beter.

Daar zaten we dan met ons fantastisch stuur en pedalen op de salontafel geïnstalleerd. Het gevoel dat er iets ontbrak om dat echte racegevoel te creëren groeide elke minuut.

Onderzoek leerde ons dat er heel wat amateurs zich de moeite hadden getroost zelf een racestoel in mekaar te knutselen. Dit leverde volgende hilarische beelden op:


Ook hetgeen we bij Carrefour en Mediamarkt meekregen brachten we snel terug ondanks ons motto “een gegeven paard kijkt men niet in de bek”.

Uiteindelijk – en gelukkig maar – belandden we bij Playseat. Omdat we iets wilden wat er cool uitzag en bovendien betaalbaar was, werd ons bij Playseat de A1GP aanbevolen.

Wij – gelukkig als kleine kinderen – huiswaarts om ons speelgoed te testen. En dat doen we – bezeten als kleine kinderen – 2 maanden later nog steeds. Als we al geen racefreaks waren, dan zijn we het bij deze zeker geworden. Ben jij er ook één? Dan is dit toch wel de stoel die je je moet aanschaffen.

Dat deze stoel werd ontworpen door Fernando Smit, dat merk je. For the record, moest je je afvragen “who the fuck is Fernando?”, dan kunnen we je bij deze laten weten dat hij een autocoureur is. Het racegevoel is daardoor echt sensationeel.

De racestoel is uiterst ergonomisch en is deel van een solide metalen constructie van ongeveer 20kg. De materialen die gebruikt werden voor de racezetel zijn ook van heel degelijke kwaliteit.

De Playseat is geschikt voor PS2, PS3, Xbox, Gamecube of PC. Wat vooral leuk is, is dat onze Playseat universeel is voor alle Logitech sturen (en dus ook ons Logitech G27). Voor andere stuurtjes, check even hun website!

Het framewerk waar het stuur, de rem en het gaspedaal op gemonteerd dienen te worden, is eenvoudig in hoogte en afstand te verstellen door middel van stelschroeven op het buizenframe.

Naar onze mening is deze Playseat dus een ‘must have’ voor iedere ‘die hard’ gamer. We zeggen wel ‘die hard’, want je doet toch een investering van meer dan 375€. Maar beter dat investeren dan 150€ en het gevoel hebben dat je in een zeepkist zit.

Bedankt aan onze sponsors!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *