Tupperware MicroGourmet makes it happen! Brownies uit… de microgolfoven

tupperware MicroGourmetNooit gedacht dat ik ooit naar een Tupperware party zou gaan. Ik associeer dat met een hoop tetterende “desperate housewifes” en tot die groep reken ik mezelf niet toe. De ene vindt een trip naar de jungle riskant, mij leek een bezoek aan een Tupperware avond een gewaagde onderneming. Want dat is iets dat ik normaal niet doe. Het is dus mijn avontuurlijke ingesteldheid die maakte dat ik terecht was gekomen op een Tupperware party.

Jawel. Een onbehagelijk gevoel maakte zich al na 5 minuten meester van me. Ik voelde me oud tussen al dat huiselijke gerief, in al die huislijke gezelligheid. Maar toen ik twee glazen wijn later in de gaten kreeg dat Tupperware voer was voor tested.be, slaagde mijn stemming plots om.

Nooit gedacht dat een Tupperware party zo’n een inspirerende bedoening kon zijn. Met de MicroGourmet geeft Tupperware een nieuwe dimensie aan koken. Deze set bestaat uit een heleboel pottekes en kommekes, hoe kan het ook anders? Grootste pluspunt: de MicroGourmet maakt het mogelijk om brownies te stomen in de microgolfoven.

Toch wel revolutionair! In de twee grootste kommetjes laat je achtereenvolgens de boter en chocolade smelten. (in de microgolfoven uiteraard) Vervolgens verdeel je de gesmolten massa gelijkmatig over de acht kleine potjes. Die acht pottekes passen perfect in het grote schaaltje – dat eveneens dienst doet als deksel van de set – en deze laat je gedurende een bepaalde tijd stomen (afhankelijk van de microgolfoven) stomen. Je kan het al raden… om het volledige recept te bemachtigen, moet je de set aanschaffen. Tijdens de Tupperware party die ik bijwoonde hebben we de set uitgetest en hebben we brownies gemaakt. En het mag gezegd worden: ze waren heerlijk. De krokante bovenlaag die je in een bakoven hebt, heb je niet. Maar ze waren even smeuïg en verslavend.

Misschien vraag je je af waarom je in godsnaam brownies zou maken in de microgolfoven? De meeste moderne keukens zijn thans uitgerust met een bakoven. Toch zie ik een aantal concrete toepassingen. Vele kotstudenten moeten het immers zonder bakoven stellen. En uitgerekend deze mensen hebben tijd om brownies te maken en doorgaans zijn ze verzot op chocolade. Wilt je je populair maken bij je studerende zoon, dochter, petekind of lief? De MicroGourmet van Tupperware is daarvoor het geschikte gerief!

Ah ja…de andere toepassingen bespreken we hier niet…feel free to share your succes stories!

Sigrid Vankerckhoven

Share

4 comments

 1. Ik heb dat belachelijk dure toestel ook getest. Vlees dat erin gegaard wordt komt eruit met een grijsgrauwe kleur.
  Neen, hoor: geef mij maar mijn gewone stoomkoker maar terug. Die is trouwens de helft (echt waar: de helft goedkoper)
  En bakken doe ik opnieuw in de oven. De smaak is trouwens ook beter. De MicroGourmet: die heb ik niet meer.

 2. hallo ,zijn er geen positieve verhalen?Tuurlijk is een microgolf geen oven.Maar nu komen er wel veel merken uit met dat systeem,dus zo slecht zal het ook wel niet zijn zekers?Ik heb van lekue ook stoomkokers gekocht en die stomen perfect in de microgolf http://www.lekues.es
  natuurlijk zou ik enkel wel die gehaltballetjes er in klaarmaken en de groentjes,super hoor!!!

 3. Ik vind het een superartikel.
  Het eten is goed gaar, en het vlees is allesbehalve grauw.
  Alleen is hij voor 3 personen te klein voor een hele maaltijd.
  Als er een grotere op de markt komt koop ik hem zeker.
  In een half uurtje een volledige maaltijd op tafel wie wil dat niet.

 4. ik vind dit super artikel , ik maak er gentse waterzooi in , mijn italiaanse balletjes, waterzooi van vis , mijn vlees is nooit niet grouw ik denk dat jij hem niet op de juiste manier klaar maakt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *