Test: 35 keer gewassen met Dreft Activ-Care Gel

Wasproducten. Als je de reclame moet geloven is er om de 3 maanden wel een vernieuwd product met nieuwe componenten of verbeterde formule. Als het allemaal correct is wat ze daar vertellen dan zou er 5 jaar geleden geen enkele vlek verwijderbaar geweest zijn. (kan je volgen?). Hoe diep kan je ook in die vezels penetreren vraag ik me soms af?! En is een grijze t-shirt nu zoveel lelijker dan een witte?

Soms laat ik me thans nog eens verleiden door een reclame spotje, zoals ook dat van Dreft Activ-Care Gel. Aanleiding hiervan was de aankoop van een kleurrijk designer shirtje in Argentinië. Dat willen we zo kleurrijk mogelijk houden hé.

Uitgangspunt van de test: als je een kledingstuk 2 jaar aandoet (de mode verandert) en je draagt iets om de 3 weken (je kan toch niet elke dag hetzelfde dragen) dan moet dat ding in die periode zo’n 35 keer gewassen worden. Simpele wiskunde.

Welnu, De gel… 35 keer uitgetest op wat fijne gekleurde was en een reeks nieuwe zakdoeken van ons moeder geeft verbluffende resultaten. We zien namelijk geen verschil. Veel meer woorden moeten we hier niet aan vuil maken hé!

Gemakkelijk is ook de compacte verpakking. Dreft is wel niet goedkoop, maar voor het wassen van kleding die je lief is, bevelen we het alvast stevig aan! 1 fles zou goed zijn voor 25 wasbeurten. Dat betwijfelen we echter wel, tenzij je alles afmeet met een pipetje.

Wil je de kleuren behouden? Wassen met Dreft, die handel!

PS. Mama, bedankt voor alle moeite. Je mag mijn was blijven doen! (met Dreft)

Share

One comment

  1. Beste,

    Ik heb dit spul ook eens gebruikt en ik vind het heel goed maar persoonlijk nogal aan de dure kant.

    Een brave huismoeder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *