Afdeling voeding bij Albert Heijn: review

Via één van onze trouwe lezeressen kregen we onderstaand artikel binnen:

Eindelijk! Een vestiging van Albert Heijn in België, wel in Brasschaat helaas. Dus voorlopig is het nog even naar Maastricht rijden.

Bij de afdeling groenten en fruit kan je er zowaar de ‘groenten-bak-van-de-week’ kopen, vol met o.a. seizoensgroenten. Geen nood, ook groenten waar je niet zo scheutig op bent kan je verwerken in een quiche of groentenlasagne. Persoonlijk dek ik mijn gerechten ook altijd in met die ene je ne sais quoi groente : indien mijn gerecht lukt, ligt het aan de venkel maar indien het mislukt heb ik slechts één ingrediënt te veel verwerkt in mijn gerecht.

Een echte voorstander van moleculair koken ben ik niet, groenten verwerk je in zijn geheel tenzij je een peuter van drie wil voeden. Verder vind ik variatie en aandacht voor het budget heel belangrijk. Heb ik toch wel 164 gerechten gevonden onder het tabblad ‘budgetvriendelijk koken hoofdgerecht vlees ‘gevonden op de website van Albert Heijn zeker. Al deze gerechten zitten onder de 10 euro voor 4 personen.

Handige tip: Je kan deze gerechten ook afdrukken zodat je er een digitaal boodschappenlijstje van kan maken (zodat je dat één ingrediënt niet vergeet). Voor diegene die letten op de lijn: ook de caloriën, eiwitten, vetten en koolhydraten staan meevermeld per gerecht.

Mag ik voorts nog opmerken dat de gerechten vrij eenvoudig zijn maar verschrikkelijk lekker? Probeer deze smeuïge spruiten-rookworstentaart maar eens uit. Als topping kan ik je een zelfgemaakt mosterd-honingsausje aanraden.

Smullen maar ..

Vele groenten,
de kookprinses

Aangezien

 • wij bijna nooit weten wat te koken
 • wij toch graag lekker eten maar hier liefst niet teveel geld aan verkwanselen
 • de patatten met kotelet en bloemkool ons ondertussen de strot uitkomen
 • wij in het warenhuis vaak inspiratieloos ronddolen
 • dan meestal met kotelet, patatten en bloemkool thuiskomen

… vonden wij dit de ideale gelegenheid om op pad te gaan.

Ook al is dit de slogan van een andere warenhuisketen: “wij keerden tevreden terug”.
We concluderen dat we via Albert en de zijnen een perfecte partner gevonden hebben die 100% tegemoetkomt aan onze (thans alledaagse) behoefte.

Hoe? Door een perfecte combinatie van hun moderne, gebruiksvriendelijke website die het onmiddellijke verlengde is van een uiterst aangename en gezellige winkel-experience…

Op de website vind je honderden, budgetvriendelijke recepten. Je maakt je keuze – bij voorkeur wanneer je honger hebt (is makkelijker). Bevestig je een gerecht dan kan je automatisch alle ingrediënten nodig om dit gerecht te maken, automatisch aan je boodschappenlijstje toevoegen. (hetgeen je reeds in huis hebt kan je verwijderen). Handig is ook het feit dat je je boodschappenlijstje kan ordenen volgens looproute in de winkel. Zo hoef je niet 35 keer langs alle rekken om hetgeen je zoekt te vinden.

** Tijd is het kostbaarste goed dat een mens heeft in zijn leven – het geraakt alleen maar op **

Eens ons lijstje afgedrukt trokken we naar Albert Heijn. Er is maar één woord voor: superhandig. Een tweede woord zou zijn: relatiebevorderend. Vooral mijn schoonouders in spé denken vanaf nu dat ik een echte keukenprins ben. Dat ik dat te danken heb aan een Hollander.

Welkom in België Albert!

Share

6 comments

 1. dat werd tijd… want de colruyt laat het tegenwoordig ook wat afweten wat mij betreft!

 2. Die recepten app is te gek! Wel jammer dat dit nog niet op de Belgische website van AH staat.

 3. we zullen eens een mailtje naar Heijn sturen…dan komt dit wel in orde!

 4. Toch een beetje een eenzijdige review… Albert Heyn is goedkoop en eens een leuke afwisseling…. and that’s about it.

  De kwaliteit van hun producten is gewoonweg ondermaats in vergelijking met die in de Vlaamse winkels: het ziet er esthetisch allemaal wel mooi uit, maar alles smaakt hetzelfde, meer specifiek; naar niks. Dit wordt afgewisseld door spons-brood (ook perfect te gebruiken als u zonder zeemvel komt te zitten), plofkipjes, hormonen-steaks en cyanide-vissen.

  Kijk ook maar eens naar de “ingredienten” in hun producten: een schaamteloze shitload van E’s, smaakversterkers en andere rommel.

  Andersom zijn’t net Hollanders die massaal naar Belgie rijden als ze eens iets fatsoenlijk willen eten.

  Groetjes uit Wemmel
  Danny

 5. De kookprinses

  Bent u een beetje quiche-keurig?
  Als u de producten van AH goedkoop vindt, geef ik u mijn shopping list wel 🙂

 6. De kookprinses

  AH: Er komt een 2de vestiging in Antwerpen dit jaar.
  Op korte termijn plannen ze zo’n 200 vestigingen in België. Feed us Albert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *