Alfa 147 en Alfa Guilietta

Alfa Romeo 147 en Alfa Guilietta
Alfa-Romeo-147
8 jaar wordt die Alfa Romeo 147 van me.

Happy Birthday!

8 jaar geleden had ik nooit durven dromen dat onze relatie zo lang stand zou houden.

Ik liep altijd met het idee rond “ze zal me een van dees wel eens bedriegen en dan hou ik het voor bekeken. Dan hoeft het voor mij niet meer…”. Ik was er al op voorbereid. Een beetje flirten met een lekker Italiaans wijfke en als dat niet lukt me settelen met een Duitse trut die nooit afgeeft, of een lelijke, goedkope Aziatische slet die niet beter weet en zolang bij je blijft als ze kan.

Wel, het is anders uitgedraaid!

Mijn lekker Italiaans design kipje blijkt ongelooflijk trouw te zijn. En in die 8 jaar heeft ze me misschien net iets meer gekost dan een ander, maar dat hebben we er graag voor over. Hieronder een overzicht van wat ze zich zoal buiten het “normale eten & drinken” gepermitteerd heeft.

turboleiding 35€ – reiniging turbodruksensor 38 € – storing airbag 20 € – krukassenor 33 € – schokdempers voor 88 € – zekering sigaretten aansteker 0.5 € – 2x remblokken achter 2x 37 € – remblokken voor 41 € – batterij 110 € – servoleiding 100 € – turbosensor 75 € – massa’s lampjes 100 € – massa’s uitlezen motormanagment voor “storingen allerhande” 250 €. TOTAAL: 964.5 €

Dat valt dus toch allemaal nog best wel mee, nietwaar?

Ik heb me altijd plechtig voorgenomen nooit op te scheppen over die van mij. Lekker bescheiden blijven. Waarom reclame maken? Laat iedereen maar met een Golfke, nen A3 of ne BMW 3 serie crossen. Ik houd die Alfa wel voor mij. Ik wil uniek zijn. laat iedereen maar denken dat ze gewoon lekker is maar niet presteert in bed, tenzij je met grof geld over de brug komt.

Toch doe ik het. Want ze verdient het. Bovendien maakt een enorm bijgeloof zich meester van mij. Ik heb immers schrik dat ze me een dezer in de steek gaat laten. Waarom? Wel, ik ga eerlijk opbiechten. Ondanks alles heb ik een oogje op een ander en soms ben ik met mijn gedachten al bij haar. Ik heb de indruk dat 147 iets vermoedt…vandaar.

Alfa Guilietta heet ze. Guiletta combineert sportiviteit met elegantie. En daar heb ik altijd een zwak voor gehad. En ik geloof er rotsvast in dat ze hetzelfde karakter heeft als die Alfa 147 van me!

Alfa-Giulietta

wordt vervolgd!

Share

One comment

  1. Dat is nu eens prachtig verwoord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *