Beste uit de herlaadbare batterijen test: Eneloop AA- NiMH 2000mAh

Sinds ik mijn o zo geliefde Nikon SB-600 flitser vorig jaar uit zijn winterslaap verloste om wat foto’s te maken van een ondergesneeuwde E40 en merkte dat de batterijen volledig waren uitgelopen, heb ik besloten elk Duracell konijn dat mijn weg nog zal kruisen genadeloos af te maken.

Lees bovenstaande zin nog 3 keer en uw batterij is ook leeg.

Serieus nu. Ben je net zoals ik een gebruiker van een zeer hongerige draadloze Apple muis, amuseren je kinderen zich rot op de Wii, fotografeer je regelmatig met een professionele flitser, heb je 7 afstandsbedieningen om je home cinema te bedienen of heb je nog altijd die vintage cassette Sony walkman die werkt op AA batterijen? Het is dan wel duidelijk dat er geen excuses bestaan om niet te investeren in enkele setjes oplaadbare batterijen.

Back to the case. Het ideale moment leek me aangebroken om voor eens en voor altijd een eigen voorraad herlaadbare batterijen aan te leggen.
Met het oog op een interessant tested.be artikel kocht ik dan ook meteen een 4-pack van verschillende bekende merken, ik zet ze voor u eventjes op een rij: Energizer, GP Batteries, Duracell, Varta, Philips, Powergenix, Sony en last but best Sanyo Eneloop.

Uitgangspunt van de test leek me duidelijk: ze moesten mijn veeleisende SB-600 tot leven kunnen wekken (weet dat veel herlaadbare batterijen hier niet in slagen) en natuurlijk zo lang mogelijk meegaan. Daar wij niet Testaankoop zijn en dus ook geen tabel zullen publiceren met wat je allemaal niet wil weten zeg ik het maar meteen: beste uit de test = SANYO ENELOOP.

Palmares:

 • Winnaar met 364 flitsen op de SB-600
 • Met opgeladen batterijen die 4 maanden “niet gebruikt werden” konden we nog altijd 312 keer flitsen (85%) (jij weet het ook, sommige anderen zijn volledig plat na zo’n termijn)
 • Officieel adverteert men dat je ze tot 1000 keer kan heropladen. Ideaal voor milieufreaks. Ik zit momenteel aan 34 keer. Tja, ze gaan zo lang mee…

Hoelang ze meegaan op mijn draadloos keyboardje weet ik niet, daar steken ze nu al 4 maand in en ze blijven maar gaan!

Vier Eneloop batterijtjes kosten minder dan 15 euro, een Eneloop ladertje minder dan 30 euro.

Laad ze!

Share

9 comments

 1. Stijn D'espallier

  Ik heb dees batterijen eens opgeladen en een maand niet gebruikt en gekeken hoeveel er nog inzat en dat was meer dan 1750 mAh per batterij.(en de batterijen waren al redelijk gebruikt ervoor).

  Ge kunt dus inderdaad wel stellen dat dees batterijen goed geladen blijven.

  Energetische groeten,
  Stijn

 2. Beste,

  Het zijn Sanyo Eneloop accu’s, niet Sony.

  Mvg,
  Ruben Evenblij

 3. Hi,

  U heeft gelijk! Waarvoor dank!
  Sony en last but best Sony Eneloop – daar zat het al mis. (ok i’m a sony lover)

  alles werd aangepast!

 4. Hi,

  In een ander artikel merk ik dat deze batterijen inderdaad ook bij de betere worden geklasseerd.
  Andere goede merken blijken de volgende te zijn (gewoon ter info):
  – GP met Recyko+
  – Maka met Imedion

  Een praktisch vraagje:
  In welke winkel heb je de Sanyo Eneloop batterijen gekocht?

  Kwestie van mijn ecocheques goed te spendere 😉

 5. Ik gebruik ook al jaren de Eneloops. Daarnaast heb ik ook enkele setjes GP Recyko in gebruik. Van beide soorten eigenlijk even tevreden. Ik heb eindelijk een winkel gevonden in België waar ze verkrijgbaar zijn aan een redelijke prijs: http://www.energie-shop.be

  Ik heb ook al gemerkt dat een degelijke lader minstens zo belangrijk is als de batterijen zelf. (Type Maha C-9000, technoline BC700, …)

 6. Beste Gert van hierboven,

  koop liever op http://www.batterijenhuis.nl/ ! Die geven gratis verzending naar België en de “Snellader MQR06 + 4x AA Eneloop XX (2550mAh)” kost 34,95 euro terwijl op energie-shop.be ze 35,95 kosten + minstens 2 euro verzending 😉 Eneloop zijn de allerbeste herlaadbare batterijen ter wereld <3

  Grtjs

 7. Alles staat nu op officiële website van Panasonic Eneloop: http://www.panasonic-eneloop.eu/

 8. Zijn er ook eneloop 9 volt batterijen en 1.2 volt d cel batterijen

 9. Ik heb laats ook een paar setjes Eneloops gekocht. Daarvoor heb ik een setje GP Recyko+ gehad en met die GP ben ik tegen een zeer vervelend probleem aan gelopen. Het bleek namelijk dat de contact punten te kort waren. mijn draadloze microfoon werkt niet met de GP Recyko+ die maakte slecht contact. Voor zover ik weet ligt het niet aan die microfoon. Met die Eneloop werkt hij wel goed. ik heb ze toen naast elkaar gezet en je kan duidelijk zien dat die eneloops veel dikker contact punten heeft. ik vind het echt raar dat hier verschil in is bij de verhilende merken. Heeft iemand hier ervaring mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *