De beste stofzuiger test: Electrolux Z8820 UltraOne – Onze review

Als het op café over stofzuigers gaat heeft iedereen het altijd alleen maar over Dyson. Gelukkig ga ik tegenwoordig heel wat minder op café. Wie lult er nu immers graag over stofzuigers? Jarenlang kwam ik half bezopen thuis in de overtuiging dat wij een Dyson moesten hebben. Sinds kort denk ik daar anders over.

Maanden heeft het geduurd voor wij een nieuwe stofzuiger kochten. Mijn vriendin vond die Dysons te duur. Ze zei “voor 400 euro kunt ge u beter 2 jaar lang een Poolse inhuren die wekelijks een uurtje komt zuigen”.

Enfin, ik heb haar 200 € in haar handen geduwd en gezegd dat ze niet moest terugkomen alvorens ze de beste stofzuiger had gevonden. Drie dagen later stond ze terug voor mijn deur. Zij… redelijk pissed. Ik… happy, want ze had een stofzuiger bij: een Electrolux Z8820 UltraOne.

Ik had natuurlijk 3 dagen het varken uitgehangen. Ze kon dus het ding dus al direct uittesten.

En ik zag dat het goed was. Hierbij hetgeen ik van nabij kon observeren:

 • Met zijn 2200 W beschikt het toestel over een hoog vermogen. Dat vertaalde zich meteen in geweldige resultaten. Zowel van tapijten als harde vloer werden stofdeeltjes, vliegjes, pizzaresten, assen en andere kruimels uiterst doeltreffend weggezogen. We zijn ook absoluut te spreken over de zuigbreedte.
 • De uiterst efficiënte stofopname geldt ook in spleten, kanten en hoeken. Het mondstuk is zelfs voorzien van borstels aan de zijkanten om stof en vuil op te nemen langs de wanden.
 • De zuigkracht is traploos te regelen. Handig als je wil dat de kleine matjes in je wagen niet half worden opgezogen.
 • Je kan van aan de stekker tot waar je wil stofzuigen een afstand van 10 meter overbruggen. Zo moet je niet om de haverklap van stopcontact veranderen.
 • Het toestel is extreem stil. Dat is leuk want dan word ik niet gestoord tijdens het spelen op mijn PlayStation.
 • Ken je van die ezels van stofzuigers die ter plaatse blijven terwijl jij een eindje verderop wil gaan stofzuigen? De Electrolux Z8820 UltraOne is anders. Hij heeft grote/zachte wielen. Hij volgt je trouw, waar je ook zuigt.
 • Deze Electrolux is vlot hanteerbaar, flexibel en niet te zwaar. Geloof me.
 • Ondanks telescopische buis is er geen luchtverlies.
 • Voor de geïnteresseerden de uitlaatfilter is een wasbare HEPA-filter.
 • Makkelijk op te bergen door de clips aanwezig op zijkanten an achterkant. Het snoer wordt na gebruik ook vlotjes opgewikkeld.
 • Tot slot. Deze stofzuiger wordt geleverd met kleine borstel, spleetzuigmond en kleine zuigmond.

En ze zoog nog lang & ik … gelukkig!

Share

6 comments

 1. Ben content van mijn DYSON D06 die ik op Kapaza heb gekocht voor 120 euro, vorige week.

  The real thing.

 2. Marijs Vandenbroeck

  Ik ben ook tevreden van mijn electrolux… maar droom al jaren van een DYSON hoor… ik probeer nog altijd mijn man te overhalen voor een DYSON… misschien voor mijn verjaardag! (ja ik ben een goed huisvrouwtje :-))

 3. Dyson! t’ja

  Wij hebben ééne gehad (dc05)en ik moet zeggen qua zuigkracht alles oké, voor al de rest een dikke onvoldoende alles wat kan los komen of afbreken breekt ook alsook de electrische kabel die bijlange niet soepel genoeg is.
  Wat de stofbak betreft is dit een zeer vuile bedoening en dus ook niet leuk om deze te ledigen ook de filters zitten snel vol! (uitwassen, drogen of nieuw en prijzig!)
  De slang komt snel in een knik te liggen.
  Dan ben ik zo dom geweest om er nog ééne te kopen (ik was het mijn vrouw wou absoluut geen meer) en terug hetzelfde als bij de oudere, veel te veel gebouwd naar het esthetische aspect en niet naar degelijkheid of betrouwbaarheid of handigheid.
  Kortom voor ons nooit een dyson meer deze staat nu aan de kant, en terug ééné met een zak (miele)
  Een echt goeie stofzuiger moeten wij nog tegenkomen ze gaan max 2a3 jaar mee (wordt dagelijks gebruikt want wij hebben 10 katten, zodus als er eens een stofzuiger getest moet worden laat maar weten)
  Ik gebruik voor mijzelf een professionele stofzuiger van ghibli

 4. Nancy uit MidWestVlaanderen

  Ik doe al 30 jaar mijn huishouden, had achtereenvolgens een Nilfisk (stoere noorman), een Dyson en dan weer een Nilfisk. Ik kan u verzekeren dat mijn Dyson wellicht op een maandag was gemaakt, want ik heb nét na de garantie de steel moeten vervangen (plastiek kraakt gewoon af), had snel genoeg van al dat legen van de bak (bij winderig weer krijg je het stof gewoon in je gezicht en haar) en het onderhouden van de filters. Bovendien heeft de motor het begeven niet lang nadat de steel werd vervangen. Maar de zuigkracht was wél super!!

 5. Electrolux z8820. ????

  Bij nader inzien toch de nodige minpunten: het platte snoer rolt regelmatig niet soepel de stofzuiger in en de ovaal gevormde buis past niet op diverse klusapparaten omdat die gemaakt zijn voor een ronde buis. De zuigkracht is prima maar het mondstuk is kwetsbaar. Verder hou ik niet van apparaten waarbij een lampje blijft branden als je hem uit zet.

  Ik zal hem niet aanbevelen

 6. Ubobet is an internationally trusted gambling dealer since 2001
  until now. By holding official entry for online gambling sites that have the funds for various types of betting games.
  Games user-friendly add together Sportsbook, living Casino and Cockfight.
  Ubobet has reached the entire world gambling shout out
  including the Indonesian market. At present, all day there are more than 100 thousand players who entrust their bets in the city of Ubobet.

  Ubobet List Site

  To register an account, players cannot get it
  directly upon the Ubobet site. In extra words, prospective
  players must register through the ascribed agent site for Ubobet listings
  such as Pandora188. By using Pandora188 ID the artist can bet on this
  city. How to register is quite easy, just by filling out the registration form correctly.
  After that create a accumulation of at least 25 thousand,
  then the artiste can bet upon Ubobet. every player who joins as a devotee at Pandora188 is entitled to a freebet extra and moreover a daily buildup bonus without exception.

  Ubobet Login

  After registering, players can log in on Ubobet in two ways.
  The first is through qualified partners who have collaborations such as
  Pandora188. Because the two sites have already formed a partnership,
  which means that betting upon the Pandora188 site is the same as betting on Ubobet directly.
  Or by the second habit you can directly log in to the Ubobet site if
  you already have an account. How to log in Ubobet is quite easy,
  just enter your ID & password correctly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *