Tapas eten in hasselt? El Bocado

Al vanaf het moment dat je El Bocado binnenkomt, snuif je al meteen de zuiderse sfeer op. Door de vele zuiderse elementen en gebruikte materialen lijkt het alsof je in een buitenlands restaurantje zit. De open keuken & de gezellige bar maken van El Bocado een echte gezellige tent.

Je merkt ook duidelijk dat dit een bepaald publiek aantrekt. Misschien kan je ze best onderbrengen onder de noemer “humo-lezende-levensgenieters-die-relaxed-in-het-leven-staan”. De typische frituurganger tref je er niet, laat staan individuen die resto’s enkel op het aantal sterren beoordelen.

Wat de kaart betreft…keuze genoeg! Burritos met spek & riviergarnaaltjes bijvoorbeeld, worden geserveerd met een heerlijk sausje, gepaard van een portie uitstekend gekruide patatas (aanrader!). Ook de huisgemaakte empanadas -een andere klassieker – moeten zeker niet onderdoen voor degenen die we in Argentinië naar binnen speelden (en dat waren er veel).

Het leuke van dit alles… Stel je gaat met z’n tweetjes naar El Bocado, je bestelt 2 soepjes, burritos, empanadas, 2 glaasjes wijn en om af te sluiten 2 koffies, dan kost je dit een ruwe 50 €.

Beter dan comme chez moi in ieder geval!

Proberen die handel…rep je naar de Dokter Willemstraat numéro 10 te Hasselt.

Share

7 comments

 1. Peter Thijssen

  Hallo, wij hebben een vivaboxbon ter waarde van 50 euro gebruikt bij El Bocado, Hiervoor kregen wij een petiterig menuutje ter waarde van 20 euro voor 2 personen, zonder drank! Dit is gewoon afzetterij, bediening vergat zelfs onze drankjes te brengen terwijl er ocharme maar 8 tafeltjes staan. Wij vinden dit spijtig voor onze dochter die daar haar spaarcenten instak!!!!!

 2. Ik ben er ook es gaan eten met een wijfke. Was 70 euro kwijt voor paar tapas en een middelmatig fleske wijn. Tapas waren niet barslecht, maar ook zeker niks verfijnt of wat ge thuis zelf niet in elkaar zou kunnen flatsen. Voor de rest stond er wat cafe muziek op en waren er een hoop studenten. Het is niet totale afzetterij, maar toch wel een beetje.

 3. Superlekker!! We zijn gewent van naar Barcelona te gaan tijdens het paasverlof en dit past er helemaal in. We hebben daar heerlijk gegeten en gedronken voor 25€ de man. Als ge gaat probeer dan zeker de venusschelpen, de mosselen en de albondigas!

  Btw Tuur van hierboven: de radiopost is Cadena 100 -> deze draaien ze bijna in elke taxi in Barcelona 😀 Super Spaans dus!!
  Grtz Willem en Lien!!

 4. Ik treed Willem bij! Wie echt op zoek is naar een streepje authentieke zon in hartje Hasselt kan niet om El Bocado heen.

  Een echte tapaszaak, zoals die in Spanje gekend is, is een trefpunt voor mensen uit elke levenswandel. Jong, oud, dik, dun,… de diversiteit geeft een tapaszaak net zijn karakter. De doorsnee tapaszaak die in België opent, is een hypetent die zich richt op de hipsters en het hele concept verloochent. In dat opzicht houdt El Bocado goed de boot af en blijft trouw aan de originele formule.

  Mijn vrouw en ik springen regelmatig eens binnen bij El Bocado als we zin hebben in “eens iets anders”. We slagen er altijd in om met twee personen onze buik te vullen voor een 30 euro zonder drank. Correcte prijzen, want het is en blijft de binnenstad van Hasselt: een plek waar je zelfs geen cola onder de 2.20 euro vindt!

  Wat de drank betreft, is mijn vrouw fan van de uitgebreide keuze aan wijnen (allemaal authentiek Spaans, Portugees, Mediterraans,…) terwijl ik liefhebber ben van een speciale cocktail.

  Mocht er nadien toch nog een klein hongertje zijn, dan is de “Nacho Special” zeker een aanrader: Warme nacho’s met tomatensaus, mozarella en kruiden.

  Grts, Stijn

 5. El Bocado is een prachtig concept en een super gezellige zaak. Iets wat je in Hasselt verder niet snel meer vind. Ik ga er graag voor een glaasje wijn samen met mijn vriendin. Het leuke aan de El Bocado is dat de zaakvoerder een echte wijnkenner is die elke wijn die hij in zijn zaak verkoopt perfect kent. Je hoeft dus echt niets van wijn te kennen om een glaasje te krijgen van een witte of rode wijn naar jou smaak. De zaakvoerder zal je zelfs als je wil eerst laten proeven als je echt niet zeker bent of je het zal lusten! Je hebt er niet alleen een heel groot aanbod aan wijn maar ook aan tapas. Niet de, zoals Stijn het hierboven zo mooi verwoord, hypetent-tapas, maar echte originele tapas met een Spaans karakter.
  Daarbij, wie beweert dat de El Bocado geen goede zaak is mag proberen op een weekend avond binnen te geraken zonder reservatie!

  groetjes Reginald

 6. Tja ik snap niet de reacties van de 2 eerste personen. Maar het moet dan ook gevraagd worden, wie neemt nu iemand serieus die naar vrouwen verwijst als wijf. Verder is het voor het plebs en het proletariaat nooit goed genoeg. Wij als Belgen kennen enkel maar klagen en zagen.

  Net daarom is het in El Bocado goed vertoeven. Een echte Spaanse mentaliteit, een beetje meer rustig. Ik als klant kom dan tot rust, ik houd niet van horecazaken waar geen aandacht meer aan klanten wordt geschonken, en waar iedereen rondvliegt met slechts 1 doel; omzet.

  Toen ik wat vragen had over wijnen werden deze beantwoord, en als ik er dieper op inging, werd zelfs de patron erbij geroepen. Ik ken weinig mensen die zo enthousiast vertellen over hun wijnen. Ik heb zelfs mogen proeven en mijn keuze mogen veranderen voor 1 glas wijn. Dat is zelfs wat niet meer kan voor een fles wijn in de meeste horecazaken. Ook de tapas zijn van een goed niveau. We leven nu eenmaal niet aan de mediteriaanse zee, dus kan de uitbater van deze zaak ook niet smorgens gaan vissen en dergelijke… Toch weet men hier kwaliteitvolle producten aan te kopen en hiervan lekkere tapas te maken.

  Kortom, een zaak die uniek is, keuze uit vele wijnen, cavas, portos en vermouth, per glas! En als dat niet volstaat, kan je proeven van een enorm aanbod aan cocktails! Verschillende personen aanwezig, van studenten tot zakenmensen, allen tesamen in een relaxe sfeer waar niemand elkaar vreemd aanstaart… Mij zien ze daar snel weer terug!

 7. Leuke zaak maar voor het eten zou ik er niet meer teruggaan. Ze brachten alles verkeerd en het is ook helemaal niet vers of echt Spaans. Jammer, want het is een mooi concept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *