Electronische Sigaret Test – Green Smoke

Sinds november 2010 rook ik elektronisch. Jawel u leest het goed. Ik laad mijn sigaret op via de USB poort, schroef er een nicotine houdende cartridge op, trek eraan en inhaleer als ware het een echte sigaret. Daar dit toch wel revolutionaire product in België niet zomaar te verkrijgen is, bestelde ik online en alles werd enkele dagen later netjes aan huis geleverd. (Je weet hoe de staat op kap van de roker serieus wat taksen in zijn zakken steekt, dus hou er rekening mee dat er tegenstanders allerlei zijn die je gaan proberen toch maar gewone sigaretten te blijven roken. Eigenlijk een echte schande.

Na 15 jaar gewone sigaretten gerookt te hebben en een aantal mislukte stoppogingen, vond ik het tijd geworden eens iets te proberen wat voor mij ‘zou kunnen werken’. Mijn oog viel op de elektronische sigaret. Dit product bestaat al enkele jaren, maar is ondertussen zo geëvolueerd dat ik het wel moést uittesten.

Mijn voornaamste beweegredenen: geen vunzige kankerverwekkende stoffen meer in mijn lijf, niet meer stinken, geld besparen en geen roofbouw meer plegen op mijn conditie.

Nooit had ik durven dromen dat ik 3 maanden later nog steeds elektronisch zou roken. De Green Smoke elektronische sigaretten lossen meer verwachtingen in dan ik ooit vooropgesteld had.

Het duurde een week vooraleer ik mijn draai vond met die elektronische sigaret. Regelmatig greep ik nog naar een gewone omdat ik vond dat je zo hard aan die elektronische moest trekken om voldoende damp te kunnen inhaleren. Daarna schakelde ik over op andere cartridges (8mg) en toen gebeurde het.

Elektronisch roken werd even ‘comfortabel’, gaf me dezelfde sensatie, dezelfde voldoening dan een gewone sigaret. Meer nog, ik begon te ervaren dat mensen die gewone sigaretten rookten serieus stonken. (dat het zo erg was als die zeikerds van niet rokers me altijd vertelden wist ik écht niet). Elektronisch roken werd echt fun. Lol dat ik er mee gehad heb op café, of in het restaurant. Ook mijn collega’s keken in het begin vreemd op toen ik achter mijn bureau mijn elektronisch sigaretje zat te smoren.

De reacties van de meeste mensen zijn in eerste instantie namelijk redelijk belachelijk. Tot ze zelf eens van mijn sigaret getrokken hebben. Dan willen ze er ook eentje en stuur ik ze door naar ELECTRONISCHESIGARET.BE.

Daar vind je alle info over elektronisch roken.

Share

41 comments

 1. Ik heb er net besteld.. ben eens benieuwd.

 2. Laat zeker iets weten! en als het niet lukt ik heb nog wel een paar goei tips!

  cheers!

 3. Hallo!

  Tof artikel, en wat mij betreft to the point.

  Ik heb ook zo’n elektronische sigaret. Ik moet zeggen, in’t begin efkes wennen maar nu zou ik er niet meer zonder kunnen.
  Ik rook ook nog wel af en toe een gewoon sigaret, maar nu beperkt zich dat tot een 3 a 4 per dag.

  Ik vind dus dat ik goed bezig ben!

  Groetjes Véro

 4. Fantastisch product!!! Heb het net aangekregen (2 dagen in gebruik)… super

 5. Ik wil graag bestellen bij greensmoke.com, maar ik weet niet goed welke, ik keek bij de starter kits, waarom heb je zoveel batterijen nodig was het eerste dat ik me afvroeg..
  Dan zie ik de social starter kit, en daar kan ik precies mijn vullingen niet kiezen en welke vulling moet ik kiezen? momenteel rook in de gewone L&M, graag raad van iemand die het al gekocht heeft.

 6. Ge kunt best de starter kit nemen. 2 batterijen is wel nodig als er eentje oplaadt wil je toch ook roken?
  absolute tabacco light of net daarboven lijkt me dan ideaal
  cheers
  fritz. green smoker!

 7. Ik heb de GreenSmoke starterskit nu 2 weken in gebruik en ben ze nog steeds niet gewend, ik rookte voordien BOSTON Menthols van de Aldi en vond deze beter van smaak, ik krijg bij de E-sigaret niet dezelfde sterke menthol smaak en dat mis ik enorm…iemand suggesties?
  Bij de eerste 2 a 3 trekken moet ik nogal eens hoesten en als ik een diepe “puff” neem dan wordt de filter warm.
  Ik wil dat dit lukt want ik rookte 2 pakjes menthol per dag.

 8. een week heb ik mijn E ciragette en ik raad het iedereen aan , als je wil stoppen geen probleem omdat je na een paar weken toch van de gewone sigaretteb gaat afblijven, trowens waarom

 9. ben al vijf maand gestopt met roken en rook nu e-sigaret heel goedkoop en gezond rookte vroeger 2 pakjes dus nu kan ik alle maanden 250 euro sparen leve de e- sigaret

 10. Heb ook greensmoke besteld.
  Bij bestellen had ik een discount code ingevuld en er ging 10% af.
  Op mijn rekening van mastercard was deze 10% er niet afgetrokken.
  Reeds verschillende mails gestuurd maar nog steeds geen antwoord gekregen!
  Het Engels e-mail addres werkt niet, krijg steeds deze melding,Unable to deliver message.

 11. Gisteren mijn starter kit ontvangen. Was me dat een teleurstelling. Ik had nochthans de red label tobacco besteld, wat volgens hun zeggen de gewone sigaret benadert.
  De red label is net zoals de pijp van mijn grootvader. Bha, zo’n vieze smaak.
  Het is duidelijk dat ik wat zal moeten experimenteren.
  Iemand suggesties? Ik rook nu de gewone Belga

 12. Ik ben een kettingroker en rook nu toch al 34 jaar.
  Verschillende malen heb ik geprobeerd te stoppen. Ik rookte 1.5 pakjes per dag.
  Niks lukte en telkens was ik lastig, onhandelbaar,…
  Nu rook ik sedert 4 dagen met de green smoke.
  Ik trek 1 cartouche leeg op 1 dag. dus 1.5 pakje per dag klopt perfect met wat ze voorschrijven.
  Prachtig product, eenvoudig in gebruik,
  Iedereen in mijn omgeving kijkt ervan op, mijn lln zijn trots dat ik de moeite doe om te stoppen.
  Ik voel mij nu overal veel rustiger, vooraf voelde ik mij overal net als een gangster.
  Ik raad het alle verslaafde rokers ZEKER aan.
  het is inderdaad wennen maar na 1 dag tanden bijten lukt het wonderwel. Hopelijk kan ik deze sigaret makkelijker afbouwen in de toekomst….

  als je rookt rook green smoke.

 13. Mijn eerste bericht van een tweetal weken geleden was nogal negatief. Ik had toen geschreven dat ik nog wat zou experimenteren, wat ondertussen gebeurt is. De red label bevoel mij niet zo, dus de absolute besteld, en deze vielen toch al wat beter in de smaak. Nu, na 9 dagen gebruik, mis ik eigenlijk mijn Belga’s niet meer, en dit na meer dan 40 jaar sigaretten. Wel spijtig dat de smaak na iets meer dan helft de cartouche te hebben leeggetrokken, sterk afneemt en zelfs niet aangenaam meer is. Dus sneller wisselen is de boodschap, althans voor mij. Maar toch ben ik blij dat ik van de tabak af ben.

 14. Ik heb juist een brief aangekregen dat mijn cartridgen vernietigd zullen worden omdat dit zogezegd medicijnen zijn die ik importeer.

 15. green smoke is de max. Ik ben zelf verwoed roker en ik kan van de sigaretten blijven met de green smoke als vervanging.. Voel me al pakken beter. slaap beter en ruik alles al beter.
  Wat ze ook zeggen. green smoken is een prachtig product. hopelijk legt de overheid daar geen acseinzen op.

 16. Ik wil graag stoppen en ben nu echt op zoek naar de juiste E sigaret. Heel moeilijk natuurlijk want de sigaretten zitten allemaal verpakt en zo kan ik het gewicht van de sigaret niet testen.Ik heb iemand in mijn omgeving met een E Sigaret maar dit lijkt niets voor mij omdat ik die zo zwaar in de hand voel. Is de green sigaret zwaar in gewicht? Dank voor de reactie.

 17. Vandaag de greensmoke ontvangen. Geweldig product! Rook al jaren Kent menthol en hoopte dat het in de buurt kwam.
  De menthol smaak is heerlijk (maar dan zonder de vieze rook bijsmaak) en de damp die vrijkomt is echt bijzonder veel voor een e-sigaret.
  De service is ook uitstekend, gisteren ook voor een vriend besteld ,maar per ongeluk de verkeerde smaak, email gestuurd waar meteen op gereageerd werd en veranderd.
  Binnen 5 dagen is je order binnen als je in Engeland besteld.
  Volgende keer wat meer smaken uit proberen!

 18. @Kenny, Vernietigd ? Vertel, hoe kan dat ?
  Zelf een overtuigd (green)smoker geworden, nu alleen nog langzaam de nicotine proberen afbouwen.

 19. De douanen hebben het pakket nagekeken en heb een brief aangekregen van een zekere groep genaamd fagg (wel echt toepasselijk) , zij hebben besloten dat dit een verboden product is omdat nicotine volgens hun medicatie is en dus niet van engeland mag geimporteerd worden.

 20. ben je dan je geld kwijt ?
  Ongelooflijk die onwetendheid. Hoe lang is dat geleden en heb je er iets aan gedaan

 21. Geld is kwijt ja. Was een paar maanden geleden, je kan reklameren maar aangezien ze het medicijn noemen is er niet veel dat je kan doen. Zolang ze er geen centen zelf mee kunnen verdienen zullen ze altijd er wel iets op vinden.

 22. nochthans, vandaag een derde levering van greensmoke toegestuurd gekregen, en die zijn afkomstig van Hongarije ? De verpakking maakt geen melding van nicotinehoudende ‘geneesmiddelen’.

 23. Filip Op de Beeck

  Ik ben niet iemand die vlug in de pen kruipt om een mening te geven, maar deze keer ben ik zo overdonderd dat ik het niet laten kan om er toch iets over te zeggen. Als verstokte roker ( anderhalf pakje per dag gedurende 38 jaar )dacht ik nooit van de analoge sigaret af te raken tot de dag dat ik Green Smoke leerde kennen. Wat een ommekeer in mijn leven. Van de ene dag op de andere werd mijn leven een feest. Ik was er niet op voorbereid, maar ik heb geen seconde gedacht om terug te grijpen naar de gewone stinkende en kankerverwekkende sigaret.Ik kreeg ineens een zee van tijd doordat ik niet voortdurend meer onder de dampkap moest gaan staan om een sigaret te roken.Ik kon niet vertrekken met de auto of ik moest eerst nog vlug mijn laatste sigaret roken en dan nog eens de laatse enz… Nu rook ik terug in de auto met de kinderen erbij en geen gezeur, want er blijft geen spatje geur hangen. Ik kan nu in de zetel blijven zitten en tv kijken al rokend. Geen stinkende vingers, kleding, en adem meer. Wat een vrij leven ineens. Geen kauwgom meer om de rokersgeur te verdoezelen, geen parfums meer…Ik had al eens geprobeerd te e-dampen met zelf te vullen tandjes met e-liquid, die op een atomizer moesten gedraaid worden, maar dat apothekertje spelen was helemaal niet mijn ding. Af en toe wat lekkages en verschrikkelijke slechte smaken in de mond, vettige vingers en plekken overal… Dus op zoek naar het betere werk. En waar ik ook zocht, overal kwam ik Green Smoke tegen als de nummer 1 of 2 ( gevolgd of vooraf gegaan door de V2 cigs ). En inderdaad, mijns insziens bestaat er geen betere. Kwaliteit is uitstekend wat betreft het toestel zelf, maar ook wat betreft de hoeveelheid damp. Ook de smaken zijn echt wel super. Een variëteit in tabakssmaken ( Tobacco Gold, Absolute Tobacco en Red Label )aangevuld met de Mocha Mist, de Vanilla Dream, Mountain Clove , Smooth Chocolate en Menthol Ice ). Smaken verschillen en elke smaak heeft zijn voorstander en tegenstander. Persoonlijk zijn de Red Label en Absolute Tobacco mijn favorieten, afgewisseld met de Menthol Ice ( 1,8 % nicotine ). De batterijen zijn van zo’n danige kwaliteit dat ik ze door middel van een tussenstukje ook gebruik om smaken van andere merken te combineren, zoals de V2 cigs. Maar het dient gezegd : geen van de andere smaken komt nog maar in de buurt van de authentieke Green Smoke smaak. Terwijl er lucht gezogen wordt vlak boven de cartomizer bij de andere merken, gebeurt dit bij de Green Smoke sigaret vlak onder het LED-lichtje, wat een veel vollere smaak geeft aan de sigaret. Bij de andere e-sigaretten heb ik het gevoel veel meer lucht dan damp binnen te halen.Ook het gevoel om de Green Smoke sigaret vast te houden is geweldig. Een veelgehoorde opmerking is dat je de sigaret niet meer in de mond kan houden, maar tussen de tanden lukt dat perfect. Het is allemaal een beetje aanpassen, maar o zo leuk. Ook de USB-sigaret was een nieuw gegeven, maar ook hier is over nagedacht. Steeds een voldoende krachtige batterij voorhanden. Kortom : ik ben een overtuigd gebruiker van de Green Smoke sigaret omwille van al de boven aangehaalde redenen. Geen mens zal me ooit nog kunnen overtuigen terug te grijpen naar de vuile vieze kankerverwekkende stinkstok van vroeger ;-)))

 24. Hallo,

  Ik ben nu zo’n maand en half bezig met de green smoke. Mij bevalt het echt wel, heb soms nog zin in een gewone sigaret maar probeer er zo weinig mogelijk aan te denken. Wat helpt is veel lezen over de e sigaret. In ieder geval ik ben best tevreden over mijn aankoop. Nog geen problemen ervaren bij de bestelling van mijn cartridges.

  Een tevreden greensmoker

 25. Rook nu ook al een tijd greensmoke. Voorheen ongeveer twee pakjes gewone sigaretten per dag. Ik rook geen gewone sigaretten meer.
  Stevige rokers raad ik red label strong aan (24mg)
  Ok, het is een paar dagen wennen, meer niet. En zoals ergens al opgemerkt: je ruikt nu heel goed als iemand anders gerookt heeft. Gewoon goed product.

 26. Heb de Green Smoke ook sedert deze week in huis. Normaal rook ik Belga of Lucky Strike(voordien Belgam 20). Intussen probeerde ik de Absolute Tobacco 1,8% en die was een pak te straf en scherp van smaak. Volgende bestelling werd Red Label 1,2%, deze is qua mildheid oke maar opnieuw ervaar ik een scherpe smaak die me niet aanstaat. Het kan niet de bedoeling zijn om alle doosjes te kopen om een smaak te zoeken die past en die er misschien zelfs niet is. Als je dan dat feestje optelt??

 27. Heb vorige week een set besteld weet er iemand hoe lang de levering kan duren,vrees beetje dak int zak ben gezet

 28. Gunter
  Mijn bestelling was er na 3 dagen. Anders efkes contacteren? Heb al wel ondervonden dat ze met mail niet zo rap zijn. Aan het telefoonnummer van de klantendienst zit een Engesltalig iemand. Via de site, zie je rechts een groen vakje met ‘CHAT’, gaat ook maar ook in het Engels.

 29. Dag lenneke nee via mail zijn ze ni rap heb er al 2 gestuurd.misschien heeft het iets te maken met de feeatdagen virige week.heb ook geen mail gekregen met een tracking nummer

 30. Er wordt geen aparte mail gestuurd met tracking info.
  Om de status van een bestelling te zíen: inloggen, dan naaeen je bestelling openen. Als het in behandeling is, staat daar een verwijzing naar de tracking info.

 31. Heb me wel pas geregistreerd na de bestelling geplaatst te hebben kan ik dat dan ook nakijken?

 32. Geen idee, probeer eens

 33. Ik krijg wel een bevestiging van mijn bestelling en dat via mail

 34. Hé,

  Ik zou ook greensmoke willen bestellen.
  Normaal rrok ik 2 à 3 pakjes L&M.
  Welke filters van Greensmoke zou ik het beste kunnen bestellen?

 35. E-sigaret kopen

  rook je nog steeds de elektronische sigaret? want wil zelf ook 1 aanschaffen alleen ben bang dat het drie keer niks is.

 36. Jawel sedert 1/5/2014. Oke het is efkes aanpassen aan de smaken (maar er zijn er 8 denk ik).
  In alle geval: ik heb zowiezo gewonnen… geen stanken meer in huis en aan mezelf. Succes

 37. Mooi verhaal. Ik heb daar ook al wel eens andere getest. Ik was begonnen met een wegwerpsigaret omdat ik niet goed wist wat te verwachten. Natuurlijk kan je de kwaliteit niet vergelijken met een echte elektronische sigaret van 60 euro bijvoorbeeld. Ik ben dan eens overgestapt naar een Zmoker omdat die niet zo duur waren. Toen ik de beslissing genomen heb om me echt op de e sigaret te storten, ben ik dan over gestapt op de Greensmoker.
  Zij hebben maar één leveranciers uit België maar het is dus totaal geen probleem wanneer je een elektrische sigaret uit Nederland besteld. Voor de transportkosten moet je het niet laten want deze zijn net even duur als in België.
  In ieder geval, nog altijd zeer tevreden en pakken goedkoper.

 38. E sigaret expert

  Zeker een goed product. Is een goede aanrader, beter dan al die vloeistof esigaretten in ieder geval.

 39. E sigaret expert

  Die vloeistof rotzooi e sigaretten, daar is heel veel commotie. Je moet gewoon de traditionele e sigaret hebben. Deze sigaretten staan vrij van alle gezondsheids zorgen.

 40. KOOP GEEN Green Smoke producten meer, wat in België gebeurd staat je morgen mogelijk elders te wachten:

  Geachte heer,
  Afgelopen week hebben wij vernomen dat we geen Green Smoke producten meer aangeleverd krijgen vanuit de US.

  Reden is dat Green Smoke is overgenomen door Phillip Morris en die hebben bepaald dat er alleen nog in de US verkocht zal worden.
  Ondertussen hebben wij een ander merk in de hand genomen, ook vanuit de US. Dit produkt is gelijk van kwaliteit en is compatable met de Green Smoke batterijen.
  Verwachting is dat deze nieuwe lijn vanaf januari leverbaar zal zijn. Tot die tijd zitten wij tijdelijk met een minimale voorraad. Dit is de reden dat u ook niet alles meer kan krijgen.

  Excuus voor dit ongemak.

  Met vriendelijke groeten,

  Freek Huizen
  Klantenservice NL/BE
  H-1027 Budapest, Horvát utca 14-24
  Phone:+ 31858881625
  Fax: +36 1 577 7171
  http://www.greensmoke.nl/

  https://www.facebook.com/GreenSmokeNederland?ref=hl
  ………………………………………………………………..
  Green Smoke Europe
  Live green, think green, vapor green!

 41. heb 2 e sigaretten en ineens doen ze het niet meer hoe kn dat wel voldoende stroom en vloeistof erin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *