Review Apple iPad 2. Wat een leuke test!

Wij hebben geen ticket naar Amerika geboekt om hem als eerste te kunnen inlijven, laat dat maar aan de freaks over. Het heeft trouwens twee edities (iPad 2) geduurd vooraleer ook wij de stap zetten naar deze…

Ja wat is het eigenlijk zo’n iPad? Geen notebook, geen smartphone, laten we het gewoon een tablet noemen. Het ziet er toch ook echt uit als een ‘tablèt’, nietwaar? Een kleine computer die enkel en alleen uit een scherm* bestaat – voor de leken. Het toetsenbord is zoals je kan raden via touchscreen geïntegreerd in het toestel wat de iPad meteen een uiterst hoge draagbaarheidsfactor (wat een mooi woord) oplevert.

* 9.7inch diagonaal, doe dat x 2.54 en je weet hoeveel in cm


HARDWARE

Wil je een overload van informatie over de 1024×768 resolutie, de nieuwe ingebouwde dual core A5 CPU, het 512MB grote geheugen en de ingebouwde camera, dan verwijzen we je graag door naar nerdistanny.com

Wat wij je kunnen meegeven, is dat dit nieuwe model van Apple, dunner en sneller dan zijn voorganger qua speficiaties en hardware, zijn concurrentie ver achter zich laat.

Ondanks dat dit toestel van voor tot achter “scherm” is, weten ze bij Apple vrijwel onzichtbaar een camera en speaker op de front te integreren. Alle andere noodzakelijke knoppen en sloten (volume knop, Micro SIM slot, dock connector, aansluiting voor koptelefoon) zijn proper geïntegreerd op de dunne zijkant van het toestel.

Om het hardware gedeelte op een ietwat mensvriendelijke wijze af te sluiten, nog dit: van de ingebouwde speaker moet je niet verwachten dat je er een strandfuif mee kan organiseren. Met de ingebouwde camera zal je geen fotowedstrijden winnen. De scherm resolutie – ook al vind je niet beter – mag altijd wat hoger, fijn als je boeken wil lezen. Maar hebben we al gezegd hoe dun en aangenaam deze iPad is? En hoe snel? De CPU en grafische prestaties zijn wat ons betreft high class.

Gezien dit ding draagbaar is, is de levensduur van de batterij enorm belangrijk. We kunnen je bij deze meegeven dat je gerust een vlucht van 10 uur kan overleven zonder in panne te vallen. Buiten Lord of the rings (12u45min) moet een film die zolang duurt nog gemaakt worden.

Ook nog belangrijk! De iPad kan je in twee versies verkrijgen: WiFi of 3G. De wifi-versie maakt verbinding met een draadloos netwerk wanneer dat beschikbaar is. Dat is natuurlijk niet altijd het geval. Daarom verkiezen wij de 3G-versie waar je een SIM kaart kan instoppen en overal kan surfen waar je maar wil.

SOFTWARE EN TOEPASSINGEN

 • Op het internet surfen. En dat gaat i.v.m. de originele iPad al heel wat meer de richting uit van een gewone notebook
 • Boeken lezen
 • Boeken schrijven in TextEdit
 • Films bekijken
 • Filmpjes maken met iMovie
 • Muziek beluisteren
 • Muziek maken met Garageband
 • Foto’s bekijken
 • Foto’s maken met Photoboot
 • Spelletjes spelen
 • Uw tijd verdoen met de zogenaamde ontelbare iPad ‘apps’
 • Ben je het ding kotsbeu, kan je nog altijd meedoen aan een wedstrijdje voor het verst ipad-werpen.

We gaan hier afsluiten want anders heb je geen tijd meer om er eentje te gaan kopen in de Apple store. Het is misschien een beetje frustrerend voor de concurrentie, maar de iPad2 is momenteel de beste tablet die er op de markt is. Daar kunnen wij ook niet aan doen.

Tot slot. Met een iPad kan je niet bellen. Wij hebben het geprobeerd en geloof ons – het was geen zicht!

Share

7 comments

 1. Guido Teirlinck

  Ik ga er mij vandaag één kopen. Ben eens benieuwd of deze ereader zijn verwachtingen zal inlossen!

 2. Van mij mag Apple deze bazaar houden. Het is te zeggen, blijkbaar komt de iPad 3 er aan in september.

  Tot die tijd, speel ik liever wat met mezelf.

 3. wachten wachten… ge kunt ook wachten tot 2013 en u tweedehands nen ipad kopen voor 50 €

 4. Appeltje-eitje

  Awel, ipad hier, ipad daar, het is allemaal raar maar waar (en allemaal even meezingen) en we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet, en we gaan nog niet naar huis, want onze ipad is niet thuis!

 5. Een review zoals deze is matig, ik had meer verwacht, en ook omdat de link http://nerdistan.com wel degelijk bestaat en niets over een ipad heeft te melden vind ik slecht onderzoekswerk. Tevens is men niet alleen geïnteresseerd in het werpen van een ipad, maar ook wat het ding kan. Dat u vind dat hij highclass is kan ik niet beamen, met het opstarten van wat?
  Een speelfilm van 10 uur nog niet gemaakt? dan bent u alweer slecht geïnformeerd; Lord of the rings om maar niet te ver in de tijd terug te gaan duurt 747 minuten, is toch echt meer dan 10 uur (12:45:00)
  Kortom, leuke recentie om ZELF wat van te leren, ik werd er geen draad wijzer van.

 6. Anne,

  Bedankt voor de feedback. We hebben het artikel aangepast!

  Als je de resultaten van onze benchmark test wenst te ontvangen, let us know!

  Drink u ne vodka en ga es goe feesten!

 7. Ik koop alles. iPad2, iPad3, iPad4….. ALLES VAN APPLE.

  Ik kan niet wachten op de iPhone 5!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *