Knapperige ontbijtgranen enkel en alleen met de Obol – the review

Ik ben gek van ontbijtgranen. Vooral Frosties & Special K Stracciatella scoren hoog in mijn all-time-top-ontbijtgraan-chart. Ik ben gek van veel ontbijtgranen overgoten met heerlijk koude melk. Vooral de eerste hapjes zijn njammie!

Tijdens het leeglepelen van het goedje, en dit nog voor je goed en wel de smaak te pakken hebt, vinden er echter enkele eenvoudige chemische processen plaats: de ontbijtgranen worden plat, drassig, niet knapperig, week. Soit, synoniemen genoeg om te verduidelijken dat het een onsmakelijk papje wordt.

Hoe je het ook draait of keert, de authentieke kommetjes van Kellog’s brengen geen verandering in dit fenomeen. Tot vandaag leek dit dan ook een probleem te zijn waar ik levenslang mee zou geconfronteerd worden.

Verkeerd gedacht. Vorige week belde UPS aan voor de levering van mijn nieuwe “Obol”, The Original Crispy Bowl. (voor de franstaligen onder ons: ‘de authentieke krokante kom’)

Ik kan er veel over schrijven, maar eigenlijk is het gewoon een kom met een spiraalvormige sheiding midden in de kom. Op die manier blijft je melk aan de ene kant van de kom terwijl je favoriete granen aan de andere kant op het droge verblijven. Knapperig resultaat!

Uniek aan dit dubbel-compartiment ontwerp is dat de scheiding niet absoluut is. Hiermee wil ik zeggen dat er nog een kleine opening is tussen beide delen. Dankzij deze opening, kan je makkelijk met je lepel een aantal granen van locatie droog naar locatie melk doorschuiven. Maak je geen zorgen. De melk blijft aan één zijde door het schuinhouden van het kommetje. Simpel maar geniaal.

De Obol is ontworpen met een basis die als handvat dient. Zo kan je hem makkelijk met één hand vasthouden. Hij is zelfs voorzien van een anti-slip grip. Alsof ze daar wisten dat ik het ‘s morgens altijd zo moeilijk heb.

Een setje van drie Obol kommetjes kost nog geen 15 euro, De OBOL – 2 SECTION PUDDING AND CEREAL BOWL kan je hier bestellen.

Share

One comment

  1. Briljant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *