Mountainbiken in het paradijs: ook dit testen we…volg de rode pijl


Tested.be tip: Klik op het wazige plan voor een scherp plan.

Al jaar en dag hangt er een rood pijltje aan de elekctriciteitspaal tegenover mijn deur. Van horen zeggen wist ik dat het om een Bloso mountainbike-route ging. Hoewel ik niets liever doe dan met mijn TREK mountainbike de bossen induiken, heeft het tot dit weekend geduurd voor ik de rode peil volgde. Het volgen van middels pijltjes aangeduide parcours is nooit mijn specialiteit geweest. Als een pijltje verkeerd geïnterpreteerd kan worden, lukt me dat.

Ter voorbereiding van mijn tested.be-ervaring ben ik dan ook op zoek gegaan naar een plattegrond van het parcours. En die vond ik op www.mtbroutes.be. Alle mountainbikeroutes die het Vlaamse land rijk is, vind je er terug. Website bezoekers kunnen er een reactie plaatsen. En zo kwam ik nog voor mijn vertrek te weten dat ik moest uitkijken voor blaffende honden. En ik las dat het rode pijltje voor mijn deur deel uitmaakt van een driedelig parcours. Het rode parcours sluit naadloos aan op het groene en blauwe parcours, je kan dus naar hartelust combineren of er na één kleur de brui aan geven. Ik testte voor u uit: het rode parcours te Ottenburg, het groene parcours te Huldenberg en blauwe parcours te Overijse. Samen goed voor 35km fietsplezier. Mijn plan was om ook de route van Hoeilaart uit te proberen, maar mijn fiets bleek niet in mijn auto te passen. U heeft dus nog een artikel te goed over trekhaken en aanhangwagens.

Eindbalans: РIk heb geen last gehad van loslopende honden, maar mijn lichaam telt 11 muggenbeten na dit sportieve avontuur. РSlechts ̩̩n keer ben ik van het parcours gesukkeld. Ik had het vrij snel door omdat ik me lange tijd op een geasfalteerde weg bevond, terwijl het echt wel om een offroad avontuur gaat. Met behulp van de plattegrond die in mijn geheugen stond gegrift, was ik snel back on track. In het begin was het even zoeken naar de pijltjes maar vrij snel had ik door waar en wanneer ik het volgende teken mocht verwachten. Dit belastinggeld heeft de overheid alvast goed gespendeerd. РPrachtig landschap: uitdagende hellingen in het bos worden afgewisseld met spannende afdalingen in de hei. Hier en daar zit er een lang recht stuk tussen de velden bij om even op adem te komen. РNauwelijks horecazaken tegengekomen, goed voor de portefeuille, maar een picknick meenemen is geen overbodige luxe. Hoeilaart en Oud-Heverlee bevinden zich op een boogscheut van mijn woonplaats. En ook daar zijn Bloso mountainbike routes. De spannende en tegelijk ontspannende ontdekking van dit weekend doet me watertanden om ook die parcours te verkennen. Dat het maar rap terug weekend is!

Sigrid Vankerckhoven

Share

2 comments

  1. Hoeilaart is zeker een aanrader, veel plezier !

  2. U bent een kenner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *