Soft Hand Carwash, Kolmentstraat Alken

Vorige week heb ik mijn auto laten wassen bij Soft Hand Carwash in de Kolmenstraat te Alken.

Iemand tipte mij dat je je wagen daar voor 18 euro kan laten wassen. Voor die prijs krijgen zowel de binnenkant als de buitenkant een grondige beurt.

Voor iemand die zijn auto altijd zelf heeft gewassen is 18 euro toch wel een behoorlijke som. Zeker als je het vergelijkt met de 0 euro die ik meestal moest ophoesten.? Onze pa zou zeggen, “dat is bijna 800 Belgische Frank”?.

Soit, mijn wagen was vuil en ik was lui, dus ik dacht, ik ga eens gek doen. Maar bij het uitgeven van bijna 800 Frank, had ik ook grote verwachtingen.

Nu moet ik wel zeggen dat ik vooraleer de werken aanvatten, de vraag kreeg voorgeschoteld te opteren voor een “gewone”? of een “speciale”? reinigingsbeurt.

Omdat ik de uitbaters van de zaak totaal niet verstond (ze beheersten het Alkens dialect niet perfect), koos ik maar voor een gewone beurt. Die andere kostte 35 euro. Achteraf gezien denk ik dat ze voor 35 euro uw volledig interieur stofzuigen en voor 18 euro ongeveer de helft.

Om niet op de zaken vooruit te lopen hierbij in het kort mijn ervaringen.

Bij Soft Hand Carwash in Alken rijd je je wagen binnen in een grote hal. Het viel me meteen op dat het enorm donker was in die hal. Zo donker dat ik zo iets had van “tiens, mijn auto moet eigenlijk niet gewassen worden”.

Niet te lang stilstaan bij de vorige zin, want 2 minuten later was de buitenkant al gewassen en werd mijn wagen naar de andere kant van de hal gereden.

Daar werd hij gedroogd, gestofzuigd en werden de ruiten met een product behandeld dat geen strepen nalaat.

Was ik tevreden over het resultaat?

  • Behalve dat ik moest constateren dat ongeveer de helft van het interieur gestofzuigd werd (alles behalve de opbergruimtes in de zijdeuren, de ruimte tussen de zijdeuren en de passagierszetels, de ruimte tussen de passagierszetels en de middenconsole en hier en daar nog een ander hoekje).
  • en ik verder vaststelde dat aan de buitenzijde bepaalde delen volledig werden overgeslagen alsook niet nagedroogd werden ( ondermeer de wielkasten – de carrosserie in de buurt van uw banden – en grote delen van de velgen).
  • vond ik alles perfect.

Bovendien kan je tijdens het wachten gratis gebruik maken van het lokale wifi netwerk. Over de toegevoegde waarde hiervan heb ik wel mijn twijfels, tenzij je een fervent aanhanger bent van kortfilms.

Zou ik nog teruggaan naar Soft Hand Carwash?

Neen, waarschijnlijk nooit.

Share

One comment

  1. Een stelletje afzetters zijn het!
    Waar ik op andere plaatsen mijn wagen laat schoonmaken voor 8 of 9 euro, vroeg de zaakvoerder 13 euro! “Grote wagen hé mevrouw…” Voor een jeep of dergelijke kan ik dat begrijpen, maar niet voor een middelgrote auto!
    Als hij dan nog goed schoongemaakt werd… maar dat was zeker niet het geval. Er vielen 2 druppels (ik overdrijf niet!) regen, waardoor ze niet verder wilden droogvegen! 13 euro kwijt voor een slechts gedeeltelijk schoongemaakte wagen! Nooit meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *