Telenet Hotspot. Ooit al aan gedacht?


Over Telenet, Belgacom en andere service providers kunnen we waarschijnlijk twee boeken volschrijven waarin om ze met de grond gelijk maken.

We betalen teveel voor onze telefoon/internet/TV rekeningen, de decoders begeven het af en toe, connectie is er vaak maar niet altijd, den installateur heeft er weer eens zijn kloten aan geveegd… Alleen de facturatie lijkt goed te werken, en dan nog: altijd in het voordeel van de provider!

Toch is het niet allemaal kommer en kwel.Telenet HOTSPOT bijvoorbeeld. Een service die verdomd gebruiksvriendelijk is, alsmede schappelijk geprijsd.

Wat is het?
Met je (draadloze) notebook, PDA, Smart -of iPhone kan je supersnel surfen en mailen vanuit elke locatie waar zicht een Hotspot bevindt.

Voor wie is dit handig?

 • Voor het massaal aantal Belgen dat jaarlijks voor enkele dagen (of langer) naar de ku(s)t of d’ardennen trekt.
  Ze willen op vakantie emails kunnen lezen, chatten met het thuisfront, iets opzoeken op het internet…
 • Voor Hollanders die op een camping / boot zitten waar een hotspot is, die diezelfde basisbehoeften hebben.
 • Voor mensen zoals ik, die enkele dagen gedoemd zijn in het ziekenhuis te verblijven. Het zou hier maar saai geweest zijn!
 • Voor zij die veel onderweg zijn (ook in het Buitenland). Ze zoeken met behulp van een handige tool op waar er een hotspot is, en kunnen hun mailtjes nazien in één van de leuke caféetjes, restaurants of andere gelegenheden om daarna hun tripje verder te zetten.

Waarom is dit interessant?
Als je al Telenet klant bent, kost het je afhankelijk van je abonnement 0.00 € of 10.00 € om deze dienst voor een maand te activeren. Dat kan je hier. Er zijn in België meer dan 1300 Telenet hotspots. Als je het mij vraagt is er dat eentje om de 300 meter. Geen geklooi dus met extra abonnementen voor draadloos internet.
De installatie is bovendien uiterst makkelijk, zelfs voor dummies:

 • zorg dat je een draadloze notebook hebt
 • als de netwerknaam niet vanzelf verschijnt, zoek dan het netwerk “TELENETHOTSPOT”
 • open je internetbrowser (die opent op de hotspotportaalsite)
 • geef je telenet logingegevens in
 • surf & mail

Wereldwijd zijn er zo’n 140.000 spots waar je toegang toe hebt. Dus voor een prikje ben je tijdens je verblijf buitenshuis -waar je ook bent- online … snel online. Vergeet die internet cafés waar de microben op de toetsen rondspringen en gebruik voortaan je eigen notebook. Dat is leuker & biedt daarnaast tal van voordelen. We denken maar aan het verturen van fimpjes of foto’s…

Groeten vanuit het Jessa ziekenhuis

Share

6 comments

 1. “telenetconnect” (140.000 hotspots) is niet gratis bij jouw XL abbo…
  je betaalt er ook geen 10 euro voor…. eerder 40 euro excl btw elke maand…

  kijk eens naar http://www.fon.com …. of op maps.fon.com … wij hebben er 1 miljoen wereldwijd…en ook jij kan meedoen!
  Eenmalige investering in een Fonera (30euro incl levering) en als jij jouw internet deelt… delen wij met jouw ons internet…. levenslang gratis…geen abonnementskosten!

 2. Ik vraag me echt af waar jij je hotspot kan gebruiken, ik heb nog nooit ergens een bruikbare hotspot van telenet tegengekomen, meer nog… ik twijfel er aan of je het daadwerkelijk zelf al gebruikt hebt. Graag concrete voorbeelden en dan wil ik het best zelf even herzien…

 3. Wel,wel, in ‘t ziekenhuis zegt hij.
  Het zou anders maar saai geweest zijn.
  Nu, ik ben in 2010 twee keer in een ziekenhuis opgenomen geweest. En joepie! Ik ben telenet klant, Turbopack zelfs, het snelste en duurste abonnement met GRATIS hotspot-service inbegrepen. Heerlijk, alleen niet in dat ziekenhuis in Kortrijk. En evenmin in het UZ in Gent.
  Nu, gelegenheid genoeg het elders eens te proberen: ik heb een omgebouwde camionette waar ik o.a. Vlaanderens wegen mee verken en ja, waarom heb ik eigenlijk dat mobiel abonnement van 110 euro/maand van Belgacom (inderdaad, naast mijn Turbopack van telenet van 70-80 euro/maand) als het ook gratis kan? Wel, tot nu toe nergens. Nergens dus.
  Waar ik woon (wanneer ‘thuis’) is een sterk verstedelijkte omgeving. Regio Kortrijk, het ene huis naast het andere, open ruimte moet je al een daguitstap voor maken. Wel, in Gullegem, gemeente van 10.000 inw op een goeie vierkante km: geen enkele hotspot. Verderweg… ik heb er naar gezocht en ja, ik vond er één, bij een tankstation. Hmmm, tijdens het tanken snel eens op ‘t internet dacht ik. Maar degene die achter mij aanschoof had zoveel geduld niet. Kortrijk zélf dan? 50.000 inw. en ja, ik vind er direct twee: het oude en het nieuwe gerechtsgebouw. Alweer pech: de wetsdienaars vonden mijn activiteiten ietwat verdacht, ‘t was niet de plaats om even een tijdlang te chatten werd me gezegd. “Da is veur d’ avocaten, meneire”.
  En internationaal? Haha. Op een lange tocht naar Portugal nu en dan eens naar gezocht. In Frankrijk, Spanje, Portugal. Platteland, steden, toeristische plaatsen.. Ik ben niet alleen nieuwsgierig maar ook vasthoudend. Rondvragen ook. Welnu: tot nu toe heb ik NIEMAND ontmoet die ooit al van een hotspot gebruik heeft kunnen maken.
  Ik moet er voor de volledigheid bij vermelden dat ik geen hotels en restaurants binnen heb kunnen uittesten (wel vanop parking vlakbij of naast. En een dure overnachting of menu betalen om even op ‘t internet te kunnen? Neen, dat noem ik niet gratis.
  Draadloos internet, altijd en overal? Raar gevoel voor humor, noem ik dat.
  Die fon-toestand lijkt me een beter initiatief. Alleen…. 30 euro betalen voor iets waar ik onderweg al evenmin iets aan heb? En ja, op die lange tocht heb ik daar ook naar uitgekeken. Spijtig genoeg zijn dat miljoen conactpunten wereldwijd toch altijd wel kilometers ver verwijderd van waar je zit. Op zeven weken onderweg ben ik er geen enkel gepasseerd. En ik weet het…als ieder er aan meedeed was dit wellicht het ideaal (ook al is het traag voor zover mijn info).
  Adelbert

 4. ..Bij herlezen toch nog even dit toevoegen:
  Volgens de schrijver van dit artikeltje is het ook voor ‘..het massaal aantal Belgen dat jaarlijks in grote aantallen naar kst of ardennen trekt..’
  Ik trek regelmatig naar de ardennen.
  Ik heb nog nergens in de ardennen van zo’n hotspot gebruik kunnen maen.
  Een mooie reclame is het, een klantenlokker. Spijtig dat de schrijver hieraan meewerkt. Gezouten, kritische reviews?
  De vraag stelt zich natuurlijk waarom.
  Overigens: zelfs àls je ergens verbinding hebt; vergeet dan de filmpjes maar. Met de allersnelste modem haal je mobiel nooit voldoende snelheid voor het downloaden van filmpjes, nergens. Laat staan het uploaden zoals de reviewer stelt.

 5. => Adelbert

  Wij hebben dit product op 10 locaties in België probleemloos getest (die ook aangegeven waren als hotspots). We moesten gelukkig dan ook niet overal betalen voor een hotelovernachting.

  Desalniettemin bedankt voor deze kritische, doch terechte aanvullingen.

  Als jijzelf lid bent of iemand kent die lid is van de FON community, en dit een betere oplossing blijkt te zijn, laat het ons uitgebreid weten. We’re open for every review, always looking for the best.

  Tested team.

 6. Telenet hotspot gratis voor Telenet Internet klanten ? Ik heb een TurboNet abonnement én heb het Hotspot abonnement (=gratis) geactiveerd. Hoe komt het dan ik bij elke hotspot waar ik mij aanmeld ik moet betalen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *