Test: Sonax eXtreme Velgenreiniger : Full Effect

Telkens we op een fantastisch product stoten, dan delen we dat met jullie via www.tested.be.

Ik ben één van de minder fortuinlijken die geen setje wintervelgen heeft. Zodus wordt mijn kostbaar 18-duims aluminium het hele jaar door aan weer en wind blootgesteld.

Reinig je je velgen nooit of sporadisch, dan mag je ze na enkele jaren naar het schroot brengen. Het zout en andere vuiligheid zullen zeker hun bijtende werking hebben hetgeen je lief is.

Als er ‘iets’ is – buiten gaan tanken – waar ik het niet zo op heb, dan is het wel tijd verliezen aan het reinigen van je velgen.

Je kan het dus al raden: als er iets is waar ik altijd naar op zoek geweest ben, dan is het naar de beste velgenreiniger die er op de markt is.

En die hebben we gevonden met: : Sonax eXtreme Velgenreiniger: Full Effect.

Sonax verwijdert hardnekkig vuil en is zuurvrij. Je spuit het spul met de verstuiver (uiteraard meegeleverd) op je velgen. Je wacht 5 minuten. Je zal zien dat je velgen helemaal paars kleuren. Dat geeft een goed gevoel. Vooral psychologisch leeft bij mij het idee: paars is losgekomen vuil! Daarna gebruik je een spons of een velgenborstel, en kuis je alles snel en makkelijk af.

Belangrijk is te vermelden dat dit een velgenreiniger is op basis van waterstofperoxide. Je moet het spul nu wel niet laten indrogen, maar het is niet bijtend, en heeft geen negatieve werking op de lak.

Mijn ervaring heeft geleerd dat vele andere producten (die op het eerste zicht ook hun werk doen) bijtende stoffen bevatten die slecht zijn voor de lak en ervoor gaan zorgen dat je alles mat-schuurt. Bij Sonax is dit anders. Dit is een velgen reiniger is op basis van waterstofperoxide. Ik zeg altijd, kan mijn vrouw ertegen, dan is het ook goed voor mijn velgen.

Moet ik nog vermelden dat dit product tevens door AutoBild, ADAC (lezers van Duitse automagazines zullen weten waar ik het over heb) wordt aanbevolen? Hoe weet jij dat, zal je je afvragen. Wel, het staat op de verpakking.

BLINGBLING

Share

One comment

  1. Ik gebruik dit ook, is echt een aanrader.
    groeten.
    Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *